Presidenti Pendarovski në Ohër vizitoi ekipin e palombarëve të armatës të Batalionit të forcave speciale

8 Gusht 2020 | Kumtesat

Presidenti i Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Komandanti Suprem i Forcave të armatosura, Stevo Pendarovski, sot e vizitoi ekipin e palombarëve të Batalionit të forcave speciale të Armatës, që kryen trajnim në kushtet verore në Qendrën për trajnim në ujë, në Ohër.

Përfaqësuesit e ekipit e informuan Presidentin Pendarovski mbi aktivitetet e tyre aktuale, janë treguar kapacitetet dhe aftësitë e tyre, si dhe pajisja të cilën e përdorin, kurse janë demonstruar edhe disa ushtrime.

Ekipi i palombarëve në muajin korrik ka qëndruar në Athinë, Republikën e Greqisë, ku së bashku me njësinë speciale greke ka pasur trajnim për zhytje. Kështu, njësia filloi ciklin e bashkëpunimit me njësinë speciale greke, në suazat e bashkëpunimit të të dyja armatave të vendeve anëtare të NATO-s. Përveç armatës greke, një lloj i tillë bashkëpunimi është realizuar me shumë armata të vendeve anëtare të NATO-s.

Presidenti Pendarovski përfaqësuesve të ekipit të palombarëve, të cilët aftësisë e veta i kanë dëshmuar edhe në mbështetje të institucioneve civile, u dëshiroi punë të mëtejshme të suksesshme dhe shprehu pritjen që të vazhdojë edhe më tej bashkëpunimi i suksesshëm me armatat partnere të Aleancës së NATO-s.

 

 

 

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Presidenti Pendarovski u takua me maratonistin Dario Ivanovski

Presidenti Pendarovski u takua me maratonistin Dario Ivanovski

Presidenti Stevo Pendarovski sot në parkun e qytetit në Shkup u takua me maratonistin Dario Ivanovski, i cili para disa ditësh vendosi rekord të ri maqedonas në maratonën në Sevilja, Spanjë, si dhe me trajnerin dhe menaxherin e tij, Igor Jakimovskin dhe atletin Zhan...