Presidenti Pendarovski për vizitë në ujëvarat “Kamenjanski” në Komunën e Bogovinës

4 Korrik 2022 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski sot i vizitoi ujëvarat në fshatin Kamenjane, ku në suazat e projektit “Ballë për ballë me Presidentin” u takua me banorët e Komunës Bogovinë, ku gjendet tetë ujëvarat.

Në bisedën me vendasit dhe kryetarin e komunës, Presidenti Pendarovski theksoi se këto ujëvara në rrëzë të Malit Sharë janë edhe një atraksion natyror i cili kontribuon në zhvillimin e turizmit rural. Ai e përshëndeti iniciativën për vendosjen e tabelave informuese, shtegut të ri dhe urave, duke iu lehtësuar kështu qasja tek ujëvarat.

Me zhvillimin formave të qëndrueshme të turizmit do të mundësojmë mbrojtje të mjedisit jetësor, kurse me promovim të këtij koncepti do të zmadhohet edhe numri i turistëve vendas dhe të huaj kështu që Kamenjane mund të jetë i mirë për zhvillimin e ekoturizmit në shtetin tonë, rekomandoi Presidenti.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Urimi i Presidentit Pendarovski me rastin e Ramazan Bajramit

Urimi i Presidentit Pendarovski me rastin e Ramazan Bajramit

Presidenti Stevo Pendarovski, me rastin e festës së madhe myslimane Ramazan Bajram, u dërgoi urim qytetarëve të fesë islame në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe kreut të Bashkësisë Fetare Islame, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetahu. I nderuar Reisul Ulema H....