Presidenti Pendarovski priti student nga Universiteti i Gjenvës UMEF

16 Janar 2020 | Kumtesat, Takimet

Presidenti Pendarovski priti studentët e Universitetit UMEF nga Gjeneva. Presidenti i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski sot priti një grup studentësh nga Universiteti i Gjenevës UMEF, të cilën qëndrojnë për vizitë në Universitetin FON në Shkup.

Duke ju uruar mirëseardhje, presidenti Pendarovski prezantoi punën e institucionit, të drejtat e tij, detyrat në politikën e brendshme dhe të jashtme dhe rolin e presidentit për ndarjen e pushtetit në vend.

Presidenti Pendarovski para studentëve, që vijnë nga fakultetet e ekonomisë, shkencave politike dhe diplomacisë, prezantoi pozicionimin e pushteteve në Maqedoninë e Veriut, kompetencat e tyre kryesore si dhe specifikat e sistemit politik në vend.

Në takim, presidenti Pendarovski njoftoi studentët me synimet kryesore strategjike të vendit, të definuara prej shpalljes së pavarësisë, respektivisht anëtarësimin në BE dhe NATO. Avancimi i marrëdhënieve të mira fqinjësore dhe bashkëpunimi rajonal, gjithashtu janë një prej synimeve kyçe të politikës së jashtme të Republikës së Maqedonisë së Veriut, theksoi para studentëve presidenti Pendarovski.

Presidenti Pendarovski studentët nga Zvicra i njoftoi me realizimin e disa prej projekteve të tij, mes të cilëve Kabineti i hapur si dhe përpjekjet për miratimin dhe realizimin e programeve dhe politikave përkatëse për avancimin e pozitës së të rinjve dhe sigurimin e perspektivave në shtetin e tyre.

Studentët e njoftuan presidentin Pendatovski për qëllimin e vizitës së tyre dhe aktivitetet gjatë qëndrimit të tyre në Shkup.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Urimi i Presidentit Pendarovski me rastin e Ramazan Bajramit

Urimi i Presidentit Pendarovski me rastin e Ramazan Bajramit

Presidenti Stevo Pendarovski, me rastin e festës së madhe myslimane Ramazan Bajram, u dërgoi urim qytetarëve të fesë islame në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe kreut të Bashkësisë Fetare Islame, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetahu. I nderuar Reisul Ulema H....