Presidenti Pendarovski priti delegacionin e Universitetit shtetëror turk “18 Marsi” të Çanakalës

21 Qershor 2022 | Takimet

Presidenti Stevo Pendarovski priti delegacionin e Universitetit shtetëror turk “18 Marsi” të Çanakalës, Republika e Turqisë, të udhëhequr nga rektori Sedat Murat.

Në këtë takim Presidenti Pendarovski u informua mbi bashkëpunimin të cilin Universiteti i Çanakalës po e realizon me institucione në Maqedoninë e Veriut, si dhe mbi idetë dhe mundësitë për shkëmbim të përvojave në kontekst të politikave arsimore, për zgjerimin e bashkëpunimit në fushën e kulturës, të rinjve dhe sportit nëpërmjet aktiviteteve dhe projekteve të përbashkëta.

Presidenti Pendarovski tha se Maqedonia e Veriut ka vendosur një bashkëpunim të përkryer me Republikën e Turqisë në fushën e arsimit dhe kulturës, si dhe shprehu mbështetje në të gjitha iniciativat pozitive të cilat kontribuojnë për thellimin dhe përforcimin e marrëdhënieve bilaterale dhe të lidhjeve miqësore midis dy popujve.

 

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...