Presidenti Pendarovski priti përfaqësuesit e Shoqatë “Tekstilisti i Zëshëm”

24 Shkurt 2020 | Kumtesat, Takimet

Presidenti i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski sot priti përfaqësuesit e Shoqatës së qytetarëve të tekstilistëve, këpucëtarëve dhe punonjësve të lëkurës “Tekstilisti i Zëshlm” nga Shtipi.

Bashkëbiseduesit e njohën presidentin Pendarovski me problemet dhe sfidat me të cilat ballafaqohen këta punëtor, siç është evidentimi i kohës së punës, inspektoratit të punës, kushtet jo humane të punës. Në takim u thanë idenë, prohete dhe aktivitete të realizuara në drejtim të avancimit të të drejtave të industrisë së tekstilit, lëkurës dhe këpucarisë.

Njëri nga angazhimet themelore të Shoqatës, siç e informuan Presidentin gjatë takimit, është që punëtorët e këtyre veprimtarive industriale të kenë mundësinë për më shumë edukim, me qëllim të përmirësimit të informimit të tyre, por edhe për rritjen e vetëdijes publike për të drejtat e punëtorit në këto fusha.

Presidenti Pendarovski theksoi se njëri nga qëllimet e tij kryesor është pikërisht nxitja e politikave të cilat mundësojnë jetë dinjitoze për secilin punëtor në Maqedoninë e Veriut, sepse të drejtat e punëtorit janë vlerat themelore mbi të cilat ndërtohen edhe të drejtat e tjera të qytetarëve.

Duke shprehur përkrahjen për aktivitetet e tyre, Presidenti përgëzoi angazhimin e tyre për ruajtjen e standardeve më të larta të ndershmërisë dhe përgjegjësisë, politikës së tolerancës zero në rastet e mashtrimit dhe korrupsionit.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Urimi i Presidentit Pendarovski me rastin e Ramazan Bajramit

Urimi i Presidentit Pendarovski me rastin e Ramazan Bajramit

Presidenti Stevo Pendarovski, me rastin e festës së madhe myslimane Ramazan Bajram, u dërgoi urim qytetarëve të fesë islame në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe kreut të Bashkësisë Fetare Islame, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetahu. I nderuar Reisul Ulema H....