Bisedë telefonike e Presidentit Stevo Pendarovski me Presidenten e Gjeorgjisë, Sallome Zurabishvili

21 Dhjetor 2021 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski sot realizoi bisedë telefonike me Presidenten e Gjeorgjisë, Sallome Zurabishvili.

Në këtë bisedë, bashkëfolësit shkëmbyen mendime në lidhje me marrëdhëniet bilaterale midis dy shteteve, mbi gjendjet aktuale dhe sfidat në rajonet e Kaukazit dhe Ballkanit Perëndimor, si dhe për aktivitetet e ardhshme në suazat e kryesimit me OSBE-në nga treshi, Suedia, Polonia dhe Maqedonia e Veriut.

Në këtë rast, Presidenti Pendarovski foli edhe për prioritetet e kryesimit të Maqedonisë së Veriut me OSBE-në në vitin 2003 dhe e përgëzoi idenë e Presidentes së Gjeorgjisë që të mbahen konferencë në Tbilisi me pjesëmarrje të grave liderë në ballafaqimin me konfliktin, për paqen dhe sigurinë, me mbështetje të OSBE-së.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...