Select Page

Reagimi i Presidentit Stevo Pendarovski në lidhje me arratisjen e ish-drejtorit të DSK-së

22 Shkurt 2021 | Kumtesat

 

Presidenti Stevo Pendarovski në lidhje me arratisjen e ish-drejtorit të DSK-së, Sasho Mijallkov, u bën thirrje të gjitha institucioneve kompetente t’i ndërmarrin masat e domosdoshme me qëllim që të zbatohet vendimi gjyqësor për arrestim të tij.

“Ngjarjet e tilla janë të papranueshme për një vend i cili pret të fillojë negociatat për anëtarësim në Bashkimin Evropian dhe i cili punon me këmbëngulje në reformimin e sistemit gjyqësor dhe ndërtimin e besimit në shtetin juridik. Kjo i diskrediton përpjekjet dhe shpresat për ballafaqim me krimin dhe korrupsionin e lartë”, thekson Presidenti Pendarovski.

Presidenti pret që institucionet kompetente në afat sa më të shkurtër të zbatojnë hetim për zbardhjen e tërësishme të rasti dhe nëse konstatohen çfarëdo lloj lëshimesh nga institucionet kompetente të ndërmerret përgjegjësi.

Qytetarët kërkojnë përgjegjësi edhe penale edhe morale. Lufta për shtet juridik nënkupton se secili i cili ka shkelur ligjin duhet të dënohet, rekomandon Presidenti Pendarovski.

 

 

U shënua Dita e Sëmundjeve të Rralla me diskutim profesional mbi temën “Gjendja dhe përmirësimi i shërbimeve shëndetësore dhe sociale për individët me sëmundje të rralla”

U shënua Dita e Sëmundjeve të Rralla me diskutim profesional mbi temën “Gjendja dhe përmirësimi i shërbimeve shëndetësore dhe sociale për individët me sëmundje të rralla”

Me iniciativë të bashkëshortes së Presidentit, Elizabeta Gjorgievska, kurse me rastin e Ditës së Sëmundjeve të Rralla, sot u organizua diskutim profesional me temë “Sëmundjet e rralla dhe përmirësimi i shërbimeve shëndetësore dhe sociale për individët me sëmundje të...

Pin It on Pinterest