Reagim me rastin e vizitës së kryeministrit kosovar, Albin Kurti

13 Gusht 2023 | Kumtesat

Të nderuar,

Me rastin e vizitës së kryeministrit kosovar, Albin Kurti, në vijim e japim reagimit e Presidentit Pendarovski:

“Theksimi i ikonografisë provokuese nacionaliste që promovon ide shoviniste të shteteve të mëdha për ndezje e urrejtjes dhe jotolerancës etnike duke u sulmuar kështu pa dyshim parimet dhe vlerat e Marrëveshjes Kornizë, si dhe koncepti i Maqedonisë si shtet shumetnik.

Organizatorët e tubimeve publike në Tetovë dhe në Çair duhet të sanksionohen ligjërisht për shkeljen e dispozitave ligjore në lidhje me përdorimin e flamurit dhe të himnit shtetëror dhe të simboleve të bashkësive, duke i injoruar simbolet e shtetit. Në këtë drejtim u bëj thirrje organeve kompetente në afatin më të shkurtër të mundshëm t’i kryejnë proceduat e përcaktuara.

Mënyra e realizimit të idesë për riemërtimin e rrugës në Komunën e Çairit është në kundërshtim me parimin e debatit demokratik dhe respektimin e trashëgimisë historike të të gjitha bashkësive në shtet. Në këtë aspekt, pres shërbimet kompetente të inspektimit të kontrollojnë se a është respektuar parimi i shumicës së dyfishtë gjatë marrjes së vendimit, i cili duhet t’i përfshijë edhe votat e bashkësive të cilat nuk janë shumicë në atë komunë.”

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...