Presidenti Pendarovski në Prishtinë u takua me kryeministrin kosovar Albin Kurtin

15 Dhjetor 2021 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski, sot në Prishtinë, në suazat e vizitës zyrtare në Republikën e Kosovës u takua me kryeministrin e Republikës së Kosovës, Albin Kurtin.

Presidenti Pendarovski dhe kryeministri Kurti në këtë takim vlerësuan se marrëdhëniet midis dy shteteve janë miqësore dhe konstruktive dhe në atë kontekst e riafirmuan interesin për përparimin e bashkëpunimit në shumë fusha të interesit të përbashkët. Presidenti Pendarovski shprehu kënaqësi për dinamikën e kontakteve midis qeverive të dy shteteve, duke nënvizuar se ai kontribuon në ndërtimin e marrëdhënieve të mira fqinjësore midis Maqedonisë së Veriut dhe Kosovës.

Në këtë takim u shpreh kënaqësia nga relacionet dhe bashkëpunimi i deritanishëm ekonomik midis dy shteteve dhe u shkëmbyen mendime në lidhje me mundësitë për përparim të tyre të mëtejshëm. Në këtë kuptim, Presidenti Pendarovski tha se lidhja infrastrukturore dhe bashkëpunimi në fushën e energjetikës, investimeve dhe turizmit duhet të jenë në fokusin e të dy shteteve në periudhën që vjen.

Gjatë bisedës, Presidenti Pendarovski e përsëriti mbështetjen për aspiratat euroatlantike të Kosovës dhe përgatitjen tonë për të dhënë kontribut në këtë drejtim, duke vlerësuar se si anëtare e NATO-s, Republika e Maqedonisë së Veriut do ta mbështesë politikën e dyerve të hapura të Aleancës.

Përveç kësaj, bashkëfolësit shkëmbyen mendime edhe në raport me dialogun Beograd-Prishtinë ku Presidenti Pendarovski e riafirmoi qëndrimin se Maqedonia e Veriut i mbështet përpjekjet e aleatëve dhe partnerëve tanë në drejtim të arritjes së zgjidhjes së pranueshme reciprokisht, e cila do të kontribuojë në përforcimin e paqes dhe stabilitetit rajonal dhe do të sigurojë mundësi për prosperitetin e mëtejshëm të të gjithë rajonit.

 

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...