Takimi i këshilltarëve të Presidentit Pendarovski me deputeten ukrainase Kira Rudik

10 Shtator 2022 | Kumtesat

Sot në Kabinetin e Presidentit, këshilltarët e Presidentit Pendarovski u takuan me deputeten ukrainase Kira Rudik.

Në këtë takim, deputetja ukrainase Rudi i informoi mbi gjendjen aktuale dhe zhvillimin e ngjarjeve në Ukrainë, në kontekstin e agresionit rus.

Këshilltarët e Presidentit e riafirmuan qëndrimin se Republika e Maqedonisë së Veriut e mbështet tërësisht dhe pa mëdyshje integritetin dhe sovranitetin territorial të Ukrainës në kufijtë e saj nga viti 2014.

Në këtë takim u bisedua mbi eurointegrimet e të dy shteteve dhe u theksua nevoja për përshpejtim të proceseve të cilat do të nënkuptojnë stabilitet dhe prosperitet më të madh si për rajonin ashtu edhe për Evropën.

Bashkëfolësit në takim shprehën pritjen se marrëdhëniet bilaterale miqësore midis Maqedonisë së Veriut dhe Ukrainës do të vazhdojnë të thellohen.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...