Takimi me sër Stjuart Piç, përfaqësuesin special të Mbretërisë së Bashkuar për Ballkanin Perëndimor

31 Janar 2022 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski sot e mirëpriti sër Stjuart Piç, përfaqësuesin special të Mbretërisë së Bashkuar për Ballkanin Perëndimor.

Presidenti Pendarovski shprehu kënaqësinë që vizita e përfaqësuesit special Piç është menjëherë pas emërimit në funksion në dhjetor të vitit 2021. Vizita, siç vlerësoi Presidenti, është vërtetim i përkushtimit të Mbretërisë së Bashkuar për ruajtjen e stabiliteti dhe prosperitetit në rajon.

Bashkëfolësit shkëmbyen mendime dhe informacione mbi gjendjet aktuale në vend dhe në rajon, si dhe mundësitë për bashkëpunim me Mbretërinë e Bashkuar mbi tema të interesit të përbashkët, në lidhje me stabilitetin dhe sigurinë, si dhe përforcimin e institucioneve në luftën kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit të lartë.

Në këtë takim u bisedua edhe mbi çështjet lidhur me anëtarësimin e Republikës së Maqedonisë së Veriut në Bashkimin Evropian dhe dialogun aktual me Republikën e Bullgarisë. Presidenti Pendarovski e informoi sër Stjuart Piç mbi përparimin e dialogut midis dy vendeve. Në këtë kontekst, Presidenti Pendarovski e falenderoi për interesin dhe mbështetjen e Mbretërisë së Bashkuar për dialogun maqedonas-bullgar dhe nënvizoi se tejkalimi i bllokadës për fillimin e negociatave aderuese me Bashkimin Evropian do të sjellë parashikueshmëri dhe stabilitet shtesë në Ballkanin Perëndimor.

Bashkëfolësit midis të tjerash, biseduan edhe mbi bashkëpunimin e përkryer bilateral midis Maqedonisë së Veriut dhe Mbretërisë së Bashkuar dhe mundësitë për mbështetje britanike në shumë fusha dhe forma.

 

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...