Takimi i Presidentit Pendarovski me Avokatin e Shtetit, Fehmi Stafën

8 Shkurt 2022 | Kumtesat

Presidenti Pendarovski e priti Fehmi Stafën, Avokatin e Shtetit të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Në këtë takim u bisedua mbi aktivitetet vijuese të Avokatit të Shtetit në funksion të mbrojtjes juridike të të drejtave pronësore dhe të interesave të shtetit.

Presidenti Pendarovski e theksoi rëndësinë e rolit të Avokaturës së Shteti në sistemin e tërësishëm gjyqësor, në kontekst të sundimit të të drejtës si parakusht mbi përparimin e shtetit. Reformat në sferën e sundimit të të drejtës, sipas Presidentit Pendarovski, janë midis prioriteteve të shtetit tonë, që nuk duhet të lidhet vetëm me procesin e aderimit në Bashkimin Evropian, por edhe me nevojën e shtetit juridik funksional dhe sistemin e drejtësisë i cili do t’i mbrojë liritë dhe të drejtat tona dhe sistemin e përbashkët të vlerave.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Presidenti Pendarovski u takua me maratonistin Dario Ivanovski

Presidenti Pendarovski u takua me maratonistin Dario Ivanovski

Presidenti Stevo Pendarovski sot në parkun e qytetit në Shkup u takua me maratonistin Dario Ivanovski, i cili para disa ditësh vendosi rekord të ri maqedonas në maratonën në Sevilja, Spanjë, si dhe me trajnerin dhe menaxherin e tij, Igor Jakimovskin dhe atletin Zhan...