Qëndrimi i Kabinetit të Presidentit të Republikës së Maqedonisë së Veriut

30 Nëntor 2021 | Kumtesat

Në lidhje me pretendimet dhe pyetjet mbi analizën e mendimit publik të prezantuar nga Qendra Presidenciale për Edukim Politik (QPEP) dhe “Instituti për Demokraci – Societas Civilis”, ju informojmë si vijon:

Kabineti i Presidentit Pendarovski nuk ka porositur, paguar dhe as nuk ka zbatuar anketë për hulumtim të mendimit publik. Mbartës i anketës mbi mendimin publik është “Instituti për Demokraci – Societas Civilis”.

Nga buxheti i Kabinetit të Presidentit Pendarovski nuk është shpenzuar asnjë denar. Mjetet financiare për këtë anketë janë siguruar nga buxheti i “Institutit për Demokraci Societas-Civilis”.

Evenimenti ku është prezantuar analiza dhe kishte debat është organizuar në suazat e aktiviteteve të rregullta të Qendrës Presidenciale për Edukim Politika dhe në përputhje me Memorandumin e bashkëpunimit të lidhur me Institutin për Demokraci.

Qëllimi i këtij hulumtimi është populizmi dhe tendencat autoritare si një fenomen negativ shoqëror dhe politik. Shprehja “Njeri i popullit” nuk i kushtohet Presidentit Pendarovski, por është analizë e qëndrimit të qytetarëve në lidhje me tendencat populiste në politikë.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Urimi i Presidentit Pendarovski me rastin e Ramazan Bajramit

Urimi i Presidentit Pendarovski me rastin e Ramazan Bajramit

Presidenti Stevo Pendarovski, me rastin e festës së madhe myslimane Ramazan Bajram, u dërgoi urim qytetarëve të fesë islame në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe kreut të Bashkësisë Fetare Islame, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetahu. I nderuar Reisul Ulema H....