Takim i Presidentit Pendarovski me Besa Ademin, kryetaren e Gjykatës Supreme të Republikës së Maqedonisë së Veriut

8 Prill 2021 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski sot e mirëpriti Besa Ademin, kryetaren e Gjykatës Supreme të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Presidenti Pendarovski, duke ia uruar zgjedhjen për kryetare të Gjykatës Supreme, e theksoi rëndësinë e rolit të Gjykatës Supreme në njëtrajtësimin e praktikës gjyqësore nëpërmjet kompetencës që përcaktojë qëndrime parimore dhe mendime juridike parimore, duke siguruar kështu unitet në zbatimin e ligjeve nga gjykatat.

Në këtë takim, Presidenti Pendarovski theksoi se një nga segmentet më të rëndësishëm në integrimin evropian të shtetit është funksionimi me efikasitet i shtetit juridik, kurse gjyqësori i pavarur, i paanshëm dhe profesional është garancia më e mirë për realizimin e këtij qëllimi.

Bashkëfolësit biseduan edhe mbi sfidat në realizimin e pavarësisë financiare të gjyqësorit, si dhe për ekipimin me personel të Gjykatës Supreme.

Presidenti Pendarovski e shprehu mbështetjen e vet të tërësishme për pavarësinë e gjyqësorit dhe shprehu gatishmërinë për bashkëpunim në të gjitha fushat ku do të jetë e nevojshme dhe ku do të kërkohet nga Gjykata Supreme.

 

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...