Takim i Presidentit Pendarovski me Gena Teodosievskën dhe Igor Ivanov Izin nga FNKF “Vëllezërit Manaki”

17 Gusht 2020 | Takimet

Presidenti Stevo Pendarovski sot i prit drejtoreshën e Festivalit ndërkombëtar të kamerës filmike “Vëllezërit Manaki”, Gena Teodosievska, dhe kryetarin e SHPFM-së dhe themeluesin e FNKF “Vëllezërit Manaki”, Igor Ivanov Izi.

Në këtë takim Presidenti Pendarovski u njoh me përgatitjet në vijim për edicionin e 41 të festivalit të këtij vij, që për shkak të pandemisë me kovid-19, në vend të projeksioneve tradicionale do të realizohet nëpërmjet platformave digjitale, kurse evenimenti i vetëm në Manastir do të mbahet më 19 shtator.

Presidenti Pendarovski, duke shprehur keqardhjen që edicioni i këtij viti i festivalit nuk mund të realizohet me formatin e famshëm, i përshëndeti përpjekjet për mbajtjen e vazhdimësisë së festivalit, si një nga evenimentet më të rëndësishme kulturore në shtetin tonë, me realizimin e tij nëpërmjet formave alternative.

Festivali ndërkombëtar i kamerës filmike “Vëllezërit Manaki” mbahet tradicionalisht nën patronazhin e Presidentit të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

 

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...