Takim lamtumire i Presidentit Pendarovski me euroambasadorin Zhbogar

14 Shtator 2020 | Kumtesat, Takimet

Presidenti Stevo Pendarovski sot në takimin e lamtumirës e priti ambasadorin Samuel Zhbogar, shefin e Delegacionit të Bashkimit Evropian në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Në këtë takim u bisedua mbi gjendjet aktuale në vend, pas formimit të Qeverisë së re, si dhe mbi prioritetet dhe realizimin e reformave në kontekst të aspirimeve për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

 

Presidenti Pendarovski shprehu pritjen se, në suazat e kryesimit aktual gjerman me Bashkimin Evropian, do të mbahet konferenca e parë ndërqeveritare, me të cilën do të shënohet edhe fillimi zyrtar i negociatave aderuese për anëtarësim.

Duke e falënderuar për angazhimin e tërësishëm në katër vitet e kaluara dhe për përpjekjet e tij të fuqishme për përparim të shtetit në rrugën evropiane, Presidenti Pendarovski shprehu kënaqësinë që gjatë mandatit të ambasadorit Zhbogar është marrë vendimi nga vendet anëtare për hapjen e negociatave aderuese me Maqedoninë e Veriut.

Duke i uruar sukses në angazhimin e mëtejshëm profesional, Presidenti Pendarovski shprehu pritjen se ambasadori Zhbogar, si mik i dëshmuar i shtetit tonë, edhe në të ardhmen do të vazhdojë të japë mbështetje të fortë për aspirimet e Republikës së Maqedonisë së Veriut për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...