Takim me përfaqësuesit e bashkësisë vllahe në prag të 23 Majit – Ditës Nacionale të Vllehve

21 Maj 2021 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski, në prag të 23 Majit – Ditës Nacionale të Vllehve, sot mirëpriti përfaqësues të bashkësisë vllahe me përbërje: kryetarin e Lidhjes demokratike të vllehve, themeluesin e saj dhe përfaqësuesin e bashkësisë së biznesit, si edhe përfaqësuesin e Agjencisë për Realizim të të Drejtave të Bashkësive si dhe përfaqësuesin e Partisë së Vllehve.

Në këtë takim u bisedua mbi sfidat me të cilat po ballafaqohet bashkësia vllahe në realizimin e prioriteteve të tyre, si dhe mbi pjesëmarrjen e tyre aktive në jetën e përgjithshme politike dhe shoqërore në vend, si dhe mbi regjistrimin e ardhshëm, për të cilin kryetari i Lidhjes demokratike të vllehve, Nikolla Babovski e tha mendimin e vllehve për ndryshime të Kodit Zgjedhor dhe për një njësi zgjedhore me vende të garantuara për përfaqësuesit e bashkësive.

Bashkëfolësit folën edhe mbi përparimin e deritanishëm në lidhje me realizimin e të drejtave të bashkësisë vllahe në shumë fusha duke theksuar se për rezultate sa më të mëdha nevojitet angazhim i përbashkët dhe përkushtim maksimal i të gjithë faktorëve në shoqërinë tonë demokratike.

Presidenti Pendarovski duke ua uruar Ditën Nacionale të Vllehve, e afirmoi mbështetjen e vet për aktivitetet e bashkësisë vllahe për promovim të kulturës, gjuhës dhe traditës vllahe në vend me të cilat kontribuohet në ndërtimin e shoqërisë sonë ndëretnike, multikulturore dhe demokratike.

 

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...