Takime të bashkëshortes së Presidentit, Elizabeta Gjorgievska me sipërmarrëse

20 Prill 2022 | Kumtesat, Takimet

Bashkëshortja e Presidentit, Elizabeta Gjorgievska në Shkup dhe në Tetovë u takua me sipërmarrëse të cilat e kultivojnë dhe e transmetojnë trashëgiminë kulturore nëpërmjet punimeve unike me dorë të veshjeve popullore tradicionale maqedonase dhe shqiptare.

Kjo vizitë e sipërmarrëseve është në organizim të Qendrës për menaxhim me ndryshimet me rastin e Ditës së Trashëgimisë Kulturore dhe realizohet në suazat e projektit “Masa për përforcim të grave në biznes pas kovid-19”, kurse është pjesë e mbështetjes së bashkëshortes së Presidentit në promovimin dhe zhvillimin e sipërmarrjes së grave në vendin tonë.

Në suazat e kësaj vizite, Gjorgievska, e vizitoi dyqanin me punë antike të Katerina Trajkovska-Stoimenovës në Çarshinë e vjetër të Shkupit, dhe dyqanin e veshjeve tradicionale shqiptare të Belka Mustafës në Çarshinë e Epërme në Tetovë, kurse u takua edhe me koleksionuesen e veshjeve tradicionale shqiptare Zejna Halimin, e cila i prezantoi veshje tradicionale shqiptare nga kërcova dhe rajoni i Rekës.

Qëllimi i vizitës është promovimi i punës së vlefshme të grave të shkathëta të cilat arrijnë t’i ruajnë dhe rigjallërojnë shkathtësitë e harruara tradicionale dhe arrijnë në mënyrë antike, nëpërmjet krijimit të kryeveprave në ngjyra, pëlhurë dhe qëndisje, ta ruajnë pasurinë kulturore.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Urimi i Presidentit Pendarovski me rastin e Ramazan Bajramit

Urimi i Presidentit Pendarovski me rastin e Ramazan Bajramit

Presidenti Stevo Pendarovski, me rastin e festës së madhe myslimane Ramazan Bajram, u dërgoi urim qytetarëve të fesë islame në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe kreut të Bashkësisë Fetare Islame, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetahu. I nderuar Reisul Ulema H....