Takimi i Presidentit Pendarovski me ambasadorin austriak Vucas

22 Prill 2021 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski e mirëpriti ambasadorin e Republikës së Austrisë, Georg Vucas.

Në këtë takim u bisedua mbi gjendjet aktuale në të dy shtetet.

Presidenti Pendarovski vlerësoi se Maqedonia e Veriut dhe Austria ndërtojnë vazhdimisht marrëdhëniet miqësore dhe partnere në shumë sfera të interesit të përbashkët, duke thënë se Austria është midis partnerëve më të rëndësishëm ekonomikë dhe tregtarë të shtetit tonë.

Në këtë takim Presidenti Pendarovski e theksoi rëndësinë e mbështetjes së vazhdueshme austriake për aspirimet e Maqedonisë së Veriut për anëtarësim në Bashkimin Evropian, duke theksuar rëndësinë e mbajtjes sa më të shpejtë të konferencës ndërqeveritare dhe të fillimit të negociatave aderuese për anëtarësim.

Në kontekst të gjendjes aktuale për pandeminë e kovid-19, Presidenti Pendarovski e falënderoi Austrinë për përpjekjet që të administrojë shpërndarjen e vaksinave Fajzer/BioNTek nga Bashkimi Evropian për vendet e Ballkanit Perëndimor, duke e përfshirë edhe Maqedoninë e Veriut, e cila në këtë bazë deri në fund të gushtit duhet të marrë 119.000 doza vaksinash. Presidenti Pendarovski e falënderoi për solidaritetin e treguar dhe vlerësoi se Bashkimi Evropian dhe Republika e Austrisë me këtë akt u japin vendeve të Ballkanit Perëndimor një kontribut të rëndësishëm në luftën kundër pandemisë.

 

 

 

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...