Takimi i Presidentit Pendarovski me gjeneralët e pensionuar në Armatë

27 Dhjetor 2021 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski, sot në Shtëpinë e Armatës në Shkup u takua me gjeneralët e pensionuar të Armatës.

Në takimin tradicional para Vitit të Ri me gjeneralët e pensionuar, Presidenti Pendarovski theksoi se Republika e Maqedonisë së Veriut me anëtarësimin në NATO plotësoi një nga qëllimet tona kryesore strategjike dhe u vlerësuan përpjekjet e përgjithshme të të gjithëve që kanë punuar në fushën e mbrojtjes, kurse aty kishin një pjesëmarrje të madhe edhe të gjithë përfaqësuesit e Armatës, nga pavarësia deri më sot.

Presidenti i Pendarovski theksoi se sot Armata e Republikës së Maqedonisë së Veriut është e barabartë me armatat aleate të vendeve të tjera anëtare në Aleancën e NATO-s, duke kontribuuar për sigurinë globale.

Presidenti Pendarovski i falënderoi gjeneralët e pensionuar për kontributin e tyre të rëndësishëm në ndërtimin e Armatës.

Presidenti tha se investimi në modernizimin dhe pajisjen e Armatës duhet të vazhdojë dhe një nga prioritetet e tij kryesore për vitet e ardhme mbetet arritja e qëllimit të vendosur  , 2% e PBV-së të veçohet për mbrojtjen.

Në takimin tradicional para Vitit të Ri, përveç njëzet e katër gjeneralëve të pensionuar, prej të cilëve pesë vetë janë shefa të pensionuar të Shtabit të Përgjithshëm, morën pjesë edhe ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska Jankovska, shefi i Shtabit të Përgjithshëm, gjenerallejtënanti Vasko Gjurçinovski dhe përfaqësues të Kabinetit të Presidentit.

 

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...