Takimi i Presidentit Pendarovski me Xhared Koen, drejtorin ekzekutiv të Google Jigsaw

18 Shkurt 2022 | Kumtesat

Në margjinat e Konferencës së Sigurisë në Munih, Presidenti Pendarovski u takua me Xhared Koen, drejtorin ekzekutiv kryesor të Google Jigsaw. Në takim, përveç Presidentit Pendarovski, morën pjesë edhe kryeministri Dimitar Kovaçevski dhe zëvendëskryeministri për Integrime Evropiane, Bojan Mariçiq.

Në këtë takim u diskutua për aplikimin e zgjidhjeve teknologjike në ballafaqimin me sfidat globale dhe nevojën e digjitalizimit për zhvillimin e shpejtë të shoqërive dhe nevojën për investim në teknologjitë e reja.

Presidenti Pendarovski theksoi se digjitalizimi është prioritet për Maqedoninë e Veriut dhe është një fushë në të cilën në periudhën e ardhshme nevojitet investim i zmadhuar në resurse.

Bashkëbiseduesit diskutuan edhe për aplikimin e teknologjive të reja, si dhe mbi iniciativat e mundshme për bashkëpunim.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Presidenti Pendarovski për vizitë në Nju-Xhersi

Presidenti Pendarovski për vizitë në Nju-Xhersi

Presidenti Stevo Pendarovski në suazat e vizitës së punës në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, me rastin e pjesëmarrjes në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, dje e vizitoi Nju-Xhersin. I shoqëruar nga bashkëshortja, Elizabeta Gjorgievska, Presidenti...