U realizua angazhimi i Presidentit Pendarovski për përjashtimin e abolicionist nga sistemi juridik

4 Tetor 2023 | Kumtesat

Në lidhje me pyetjet tuaja, ju informojmë se në lidhje me Propozim-ligjin për falje në përpilimin e të cilit ishte përfshirë edhe përfaqësues i Presidentit, më në fund u pranua angazhimi i Presidentit Pendarovski për përjashtimin e abolicionist në sistemin tonë juridik, përkatësish kreu i shtetit të mos ketë mundësi të falë persona për të cilët është në vijim procedura hetimore apo gjyqësore, kurse nuk ka aktvendim të plotfuqishëm. Kështu do të mundësohet që gjykatat penale ta realizojnë tërësisht funksionin e vet themelor, kurse ai është në procedurë përkatëse ta vërtetojnë fajin e të akuzuarve dhe t’i dënojnë kryerësit fajtorë të veprave penale. Kështu kontribuohet në përforcimin e pavarësisë së gjyqësorit dhe, në përgjithësi, funksionimin e sistemit të ndarjes së pushteteve dhe të shtetit juridik.

 

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Urimi i Presidentit Pendarovski me rastin e Ramazan Bajramit

Urimi i Presidentit Pendarovski me rastin e Ramazan Bajramit

Presidenti Stevo Pendarovski, me rastin e festës së madhe myslimane Ramazan Bajram, u dërgoi urim qytetarëve të fesë islame në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe kreut të Bashkësisë Fetare Islame, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetahu. I nderuar Reisul Ulema H....