Urim i presidentit Pendarovski me rastin e 22 Nëntorit – Ditës së Alfabetit të Gjuhës Shqipe

22 Nëntor 2020 | Kumtesat

Të nderuar bashkëqytetarë shqiptarë,

Më lejoni përzemërsisht t’ju uroj 22 Nëntorin, Ditën e Alfabetit të Gjuhës Shqipe, njëkohësisht para se gjithash duke ju uruar shëndet të mirë dhe mirëqenie.

Më 22 Nëntori para 112 vitesh intelektualët e shquar shqiptarë nga i gjithë Ballkani u mblodhën më Manastir për të unifikuar alfabetin e gjuhës shqipe.

Pikërisht ky akt është baza e kodofikimit të gjuhës letrare shqipe dhe thelbi për zhvillimin e shtyllës kulturore dhe shpirtërore të vetidentifikimit kombëtar.

Jemi krenar që Dita e Alfabetit së Gjuhës Shqipe tashmë 14 vite është festë shtetërore me të cilën krenohen jo vetëm shqiptarët, por edhe të gjithë qytetarët e atdheut tonë.

Të nderuar,

Gjuha dhe kultura janë fundamentale të çdo populli, mohimi i tyre nënkupton përpjekje për asgjësimin e përkatësisë së tyre etnike. Në shekullin XXI përpjekjet e tilla nuk mund të gjejnë vend dhe janë të dështuara.

Do të doja të shfrytëzojë rastin që edhe në kohë krize të shkaktuar nga pandemia me Kovidit -19 edhe një herë apeloj të mbetemj të bashkuar, solidar dhe të përgjegjshëm dhe të mbrojmë veten, më të afërmit tanë dhe të gjithë komunitetin.

Gëzuar 22 Nëntorin, Ditën e Alfabetit së Gjuhës Shqipe.

Stevo Pendarovski

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit