Urime i Presidentit Pendarovski me rastin e festës hebraike Hanuka

17 Dhjetor 2020 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski me rastin e festës hebraike Hanukа, uroi znj. Berta Romano Nikoliç, kryetaren e  Komunitetit Hebre të Republikës së Maqedonisë së Veriut, si dhe të gjithë anëtarët e komunitetit hebre në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

E nderuara znj. Romano – Nikoliq,

Juve dhe anëtarët e komunitetit hebre në Republikën e Maqedonisë së  Veriut ju uroj  festën e madhe hebraike të dritës – “Hanuka”.

Hanuka është përkujtimi i fitores ushtarake të Makabenjve me të cilën hebrenjtë mbrojtën lirinë themelore të fesë, çliruan Jerusalemin dhe duke ndezur shandanët në Menoras, sërish ndriçuan tempullin.

Por, Hanuka gjithashtu është  festë e një fitoreje më të qëndrueshme shpirtërore. Populli hebre mbijetoi të gjitha shpërnguljet, persekutimet, pogromet që arritën kulmin në Holokaust, sepse ata nuk humbën shpresën. Në këtë kontekst, drita e Hanukas zgjat deri më sot.

Shpresën e kemi të nevojshme  sidomos në këtë periudhë të pasigurisë globale për shkak të pandemisë me KOVID-19. Përkundër sfidave të shumta, ne në Republikën e Maqedonisë së Veriut duhet të vazhdojmë të ndërtojmë një shoqëri solidare, të drejtë dhe të lirë, në të cilën do të respektohet vlera e jetës njerëzore dhe diversiteti si vlerë e shoqërisë. Jam i bindur se komuniteti hebre do të vazhdojë të japë kontribut të rëndësishëm në të ardhmen tonë të përbashkët.

Duke uruar Festën e Dritës dhe Shpresës, ju uroj të gjithë anëtarëve të komunitetit hebre në vend paqe, prosperitet dhe mbi të gjitha shëndet të mirë!

Hag Hanuka Sameah.

Stevo Pendarovski

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Urimi i Presidentit Pendarovski me rastin e Ramazan Bajramit

Urimi i Presidentit Pendarovski me rastin e Ramazan Bajramit

Presidenti Stevo Pendarovski, me rastin e festës së madhe myslimane Ramazan Bajram, u dërgoi urim qytetarëve të fesë islame në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe kreut të Bashkësisë Fetare Islame, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetahu. I nderuar Reisul Ulema H....