Takimi i Presidentit Pendarovski me Kryetare e Komisionit Evropian, Ursulla Fon der Lejen

28 Shtator 2021 | Kumtesat

Presidenti Stevo Pendarovski sot e mirëpriti Kryetaren e Komisionit Evropian, Ursulla Fon der Lejen, e cila është për vizitë në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Presidenti Pendarovski shprehu falënderim për këtë vizitë dhe për angazhimin personal të Kryetares së Komisionit Evropian dhe për përkushtimin për vendet e Ballkanit Perëndimor.

Bashkëfolësit shkëmbyen mendime dhe informacione mbi ngjarjet më të reja lidhur me integrimin tonë evropian dhe konstatuan se fillimi i negociatave aderuese të Maqedonisë së Veriut me Bashkimin Evropian do ta intensifikojnë procesin reformues dhe do të mundësojë përparim ekonomik dhe social.

Presidenti Pendarovski e theksoi rëndësinë e mbështetjes së Komisionit Evropian në kontekstin e solidaritetit evropian për përfshirje të rajonit në të gjitha iniciativat e udhëhequra nga Bashkimi Evropian, si edhe për lehtësimin e pasojave të pandemisë kovid-19.

Bashkëfolësit biseduan edhe mbi ngjarjet aktuale në rajon si dhe mbi planin ekonomik-investues të Bashkimit Evropian për vendet e Ballkanit Perëndimor.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

Pendarovski: VMRO-DPMNE nuk ka ofertë thelbësore për qytetarët

VMRO-DPMNE në mungesë të ideve dhe të ofertës thelbësore për qytetarët vazhdon të përdorë zhargonin rrugor dhe frazat e konsumuara, duke u përpjekur që ta diskreditojë Presidentin Pendarovski dhe reputacionin e tij. Me komunikimin e tillë politik VMRO-DPMNE-ja nuk do...

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Kabinet i hapur me fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare nga Shkupi “Dimitar Makedonski”, “Kiro Gligorov” dhe “Kuzman Josifovski Pitu”

Në suazat e aktivitetit “Kabinet i hapur”, sot Kabinetin e Presidentit e vizituan fëmijët e Kopshtit të fëmijëve “8 Prilli” nga Shuto Orizari, dhe nxënësit e shkollave nëntëvjeçare “Dimitar Makedonski” nga Aerodromi, “Kiro Gligorov” nga Qendra dhe “Kuzman Josifovski...