Delegacion nga Kabineti i Presidentit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, i udhëhequr nga sekretari i përgjithshëm Mile Boshnjakovski dhe në përbërje Biljana RAdeva, zëvendëssekretare e përgjithshme dhe zëdhënësi dhe dr. Aleksandër L. Spasov, këshilltari për politikë të jashtme dhe të brendshme i Presidentit, në prag të 24 Majit – Ditë së Iluministëve Pansllavë, sot vendosën lule të freskët para përmendores së vëllezërve të shenjtë Kiril dhe Metodij në kampin universitar “Shën. Kirili dhe Metodij” në Shkup.

Për shkak të pandemisë me kovid-19, këtë vit vizita në Romë dhe Vatikan dhe festimi i Shën. Kirilit dhe Metodij është shtyrë për në gjysmën e dytë të vitit 2020.