Vizitë në Selinë e Radios Evropa e Lirë në Pragë

30 Gusht 2023 | Kumtesat

Në suazat e Vizitës zyrtare në Republikën e Çekisë, Presidenti Stevo Pendarovski sot e vizitoi selinë e Radios Evropa e Lirë në Pragë.

Me këtë rast, Presidenti Pendarovski i vizitoi redaksitë e Ballkanit, Rusisë dhe Ukrainës dhe shprehu mbështetje për punën e tyre. Njëkohësisht, Presidenti Pendarovski u takua dhe bisedoi me u.d. kryetar i REV-it, Xhefri Gedmin, si dhe me përfaqësuesit e mediumit nga rajone dhe shtete të ndryshme të botës, ku Radio Evropa e Lirë emiton lajme dhe informacione.

Në këtë takim Presidenti Pendarovski me gazetarët bisedoi mbi gjendjen me lirinë e fjalës, mbi kushtet për punën e gazetarëve dhe mbi perspektivat e gazetarisë si profesion. Presidenti Pendarovski theksoi se mediat duhet të vazhdojnë me patjetër të jenë kritikues të zëshëm dhe të kërkojnë përgjegjësi nga marrësit e vendimeve, kur kjo gjë është e domosdoshme, sepse vetëm kështu do të kontribuojnë në lirinë më të madhe të mediave nga njëra anë, dhe në zmadhimin e transparencës së institucioneve nga ana tjetër.

Radio Evropa e Lirë është e pranishme në 23 vende në botë, midis të cilave është edhe Maqedonia e Veriut.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit

Urimi i Presidentit Pendarovski me rastin e Ramazan Bajramit

Urimi i Presidentit Pendarovski me rastin e Ramazan Bajramit

Presidenti Stevo Pendarovski, me rastin e festës së madhe myslimane Ramazan Bajram, u dërgoi urim qytetarëve të fesë islame në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe kreut të Bashkësisë Fetare Islame, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetahu. I nderuar Reisul Ulema H....