Loading Настани

« Сите Настани

  • Завршен настан.

Претседателот Пендаровски ќе ги прими акредитивните писма на новоименуваните амбасадори на Финска и на САД

12 јули, 2019

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, утре – 12 јули 2019 година, петок, ќе ги прими акредитивните писма на новоименуваните амбасадори на Република Финска и на Соединетите Американски Држави во Република Северна Македонија.

10:00 часот – предавање на акредитивните писма од страна на Кимо Лахдевирта, новоименуван амбасадор на Република Финска во Република Северна Македонија, со седиште во Белград.
11:00 часот – предавање на акредитивните писма од страна на Кејт Мери Брнс, новоименувана амбасадорка на Соединетите Американски Држави во Република Северна Македонија.

Покануваме сниматели и фоторепортери во Вила Водно во:

09:30 часот, за церемонијата на предавање на акредитивните писма од страна на новоименуваниот амбасадор на Република Финска, и
10:30 часот, за церемонијата на предавање на акредитивните писма од страна на новоименуваната амбасадорка на Соединетите Американски Држави.

Детали

Дата:
12 јули, 2019