Претседателскиот центар за политичко образование објавува повик за учесници на Школата за политики за 2023 година

Претседателскиот центар за политичко образование објавува повик за учесници на Школата за политики за 2023 година

Школата за политики за 2023 година при Претседателскиот центар за политичко образование ќе биде организирана во духот на демократските политички вредности, промоцијата и заштитата на човековите права и слободи, политичкиот плурализам, меѓусебната толеранција,...

Претседателски центар за политичко образование објавува повик за учесници на Школата за политики за 2022 година

Претседателски центар за политичко образование објавува повик за учесници на Школата за политики за 2022 година

Школата за политики за 2022 година при Претседателскиот центар за политичко образование ќе биде организирана во духот на демократските политички вредности, промоцијата и заштитата на човековите права и слободи, политичкиот плурализам, меѓусебната толеранција,...

Јавен повик – Програма за млади менаџери и деловни лидери

Јавен повик – Програма за млади менаџери и деловни лидери

Под покровителство на претседателот Стево Пендаровски, Советот на странски инвеститори ќе спроведе програма за млади менаџери и деловни лидери, која што ќе се реализира од јануари до мај 2022 година. Целта на оваа програма е повеќе од 30 млади и амбициозни луѓе од...

Програма за чествување на 2 Август, Илинден – Денот на Републиката

Програма за чествување на 2 Август, Илинден – Денот на Републиката

2 Август, Илинден, Ден на Републиката Одбележуваме 118 години од Крушевската Република и 77 години од Првото заседание на АСНОМ. Утре, на 2 Август, Денот на Републиката - Илинден, во Крушево, Претседателот Стево Пендаровски ќе присуствува на панихида во храмот...

Јавен повик и програма за чествување на 2 Август, Илинден – Денот на Републиката

Јавен повик и програма за чествување на 2 Август, Илинден – Денот на Републиката

Почитувани граѓани Ве покануваме на 2 август, 2021 година, понеделник, со почеток во 18:00 часот на Мечкин Камен во Крушево на одбележување на државниот празник 2 Август, Илинден - Денот на Републиката. Годинава чествуваме 118 години од Крушевската Република и повикот...

Претседателски центар за политичко образование објавува повик за учесници на Школата за политики за 2021 година

Претседателски центар за политичко образование објавува повик за учесници на Школата за политики за 2021 година

Школата за политики при Претседателскиот центар за политичко образование ќе биде организирана во духот на демократските политички вредности, промоцијата и заштитата на човековите права и слободи, политичкиот плурализам, меѓусебната толеранција, заедништвото и...

Јавен повик – „Млади менаџери и бизнис-лидери“

Јавен повик – „Млади менаџери и бизнис-лидери“

Под покровителство на Кабинетот на претседателот на Република Северна Македонија, а во соработка со Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија во претстојниот период ќе се реализира програмата „Млади менаџери и бизнис-лидери“. Целта на...

Јавен повик за доставување пријави за признанието Успешни Mлади за 2019 година

Јавен повик за доставување пријави за признанието Успешни Mлади за 2019 година

Признанието го доделува претседателот на Република Северна Македонија како поттик на научноистражувачката мисла и уметничката работа на младите во Република Северна Македонија. Признанието се доделува за резултати постигнати во текот на 2019 година, во осум (8)...

Јавен повик: „Волонтираме за солидарно општество“

Јавен повик: „Волонтираме за солидарно општество“

Кабинетот на претседателот на Република Северна Македонија, со цел поддршка на хуманоста и солидарноста во нашето општество објавува повик за собирање  прехранбени продукти и хигиенски производи за поддршка на граѓаните од најранливите категории кои се во социјален...