Средба на претседателката Сиљановска Давкова со турскиот министер за надворешни работи, Хакан Фидан

Средба на претседателката Сиљановска Давкова со турскиот министер за надворешни работи, Хакан Фидан

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска во Скопје оствари средба со министерот за надворешни работи на Република Турција, Хакан Фидан, кој учествува на Самитот на шефови на држави и влади на учесниците во Процесот за соработка во Југоисточна Европа. На...

Обраќање на претседателката Сиљановска Давкова на Самитот на шефови на држави и влади на ПСЈИЕ

Обраќање на претседателката Сиљановска Давкова на Самитот на шефови на држави и влади на ПСЈИЕ

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова се обрати на Самитот на шефови на држави и влади на учесниците на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПСЈИЕ), што се одржува денеска во Скопје, како завршна активност во рамки на македонското претседавање со Процесот...

Средба на претседателката Сиљановска Давкова со Марко Маковец, заменик директорот во Европската служба за надворешни работи

Средба на претседателката Сиљановска Давкова со Марко Маковец, заменик директорот во Европската служба за надворешни работи

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска го прими Марко Маковец, заменик директорот во Европската служба за надворешни работи, во пресрет на одржувањето на Самитот на шефови на држави и влади на учесниците во Процесот за соработка во Југоисточна Европа. На...

Средба на претседателката Сиљановска Давкова со претседателката на Република Косово, Вјоса Османи – Садриу

Средба на претседателката Сиљановска Давкова со претседателката на Република Косово, Вјоса Османи – Садриу

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова во пресрет на одржувањето на Самитот на шефови на држави и влади на учесниците во Процесот за соработка во Југоисточна Европа, оствари средба со претседателката на Република Косово, Вјоса Османи – Садриу. На средбата беше...

Средба на претседателката Сиљановска Давкова со министерот за надворешни работи на Република Србија, Марко Ѓуриќ

Средба на претседателката Сиљановска Давкова со министерот за надворешни работи на Република Србија, Марко Ѓуриќ

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска оствари средба со министерот за надворешни работи на Република Србија, Марко Ѓуриќ, којшто ќе учествува на Самитот на шефови на држави и влади на учесниците во Процесот за соработка во Југоисточна Европа. На средбата...

Средба на претседателката Сиљановска Давкова со претседателот на Црна Гора, Јаков Милатовиќ

Средба на претседателката Сиљановска Давкова со претседателот на Црна Гора, Јаков Милатовиќ

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска во Вила Водно во пресрет на одржувањето на Самитот на шефови на држави и влади на учесниците во Процесот за соработка во Југоисточна Европа, оствари средба со претседателот на Црна Гора, Јаков Милатовиќ. На средбата...

Средба на претседателката Сиљановска Давкова со Денис Беќировиќ, претседавач на Претседателството на БиХ

Средба на претседателката Сиљановска Давкова со Денис Беќировиќ, претседавач на Претседателството на БиХ

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова, денеска во Вила Водно, во пресрет на одржувањето на Самитот на шефови на држави и влади на учесниците во Процесот за соработка во Југоисточна Европа, оствари средба со претседавачот на Претседателството на Босна и...

Претседателката Сиљановска Давкова домаќин на Самитот на шефови на држави и влади на ПСЈИЕ

Претседателката Сиљановска Давкова домаќин на Самитот на шефови на држави и влади на ПСЈИЕ

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова, утре - 13 јуни 2024 година, четврток, ќе биде домаќин на Самитот на шефови на држави и влади на учесниците во Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПСЈИЕ), како завршна активност во рамки на македонското претседавање...

Средба на претседателката Сиљановска Давкова со претседателката на Европската банка за обнова и развој, Одил Рено-Басо

Средба на претседателката Сиљановска Давкова со претседателката на Европската банка за обнова и развој, Одил Рено-Басо

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова, денеска во Берлин, на маргините на Конференцијата за обнова на Украина, оствари средба со претседателката на Европската банка за обнова и развој, Одил Рено-Басо. На средбата беше...

Средба на претседателката Сиљановска Давкова со генералната секретарка на Советот на Европа, Пејчиновиќ Буриќ

Средба на претседателката Сиљановска Давкова со генералната секретарка на Советот на Европа, Пејчиновиќ Буриќ

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова оствари средба со генералната секретарка на Советот на Европа, Марија Пејчиновиќ Буриќ, на маргините на Конференцијата за обнова на Украина, што се одржува во Берлин. На средбата беше разговарно за плодната соработка со...

Средба со германскиот претседател Франк-Валтер Штајнмајер на приемот за учесниците на Конференцијата за обнова на Украина

Средба со германскиот претседател Франк-Валтер Штајнмајер на приемот за учесниците на Конференцијата за обнова на Украина

Претседателката Сиљановска Давкова вчеравечер присуствуваше на приемот, што за учесниците на Конференцијата за обнова на Украина во Берлин го приреди претседателот на Сојузна Република Германија, Франк-Валтер Штајнмајер. Двајцата претседатели остварија куса средба, на...

Претседателката Сиљановска Давкова се обрати на главниот панел на Конференцијата за обнова на Украина во Берлин

Претседателката Сиљановска Давкова се обрати на главниот панел на Конференцијата за обнова на Украина во Берлин

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска во Берлин, во рамки на учеството на Конференцијата за обнова на Украина се обрати на главниот панел за шефови на држави и влади на кои говореа и домаќините на конференцијата, германскиот канцелар Олаф Шолц и...

Транспарентност

Транспарентност, отвореност и достапност се принципи по кои функционира институцијата Претседател на Република Македонија и Кабинетот како стручна служба за поддршка на работата на претседателот.

Кабинетот редовно информира за сите активности, тековни проекти и ставови на претседателот, а службата за комуникации е достапна за прашањата на новинарите во секое време.