Претседателот Пендаровски се обрати на одбележувањето на 100. годишнината од раѓањето на народниот херој Чеде Филиповски – Даме

Претседателот Пендаровски се обрати на одбележувањето на 100. годишнината од раѓањето на народниот херој Чеде Филиповски – Даме

Претседателот Стево Пендаровски денеска присуствуваше и се обрати на одбележувањето на 100. годишнината од раѓањето на народниот херој Чеде Филиповски – Даме, што се одржа во селото Никифорово. Во рамки на одбележувањето на годишнината, претседателот Пендаровски...

Бодан Арсовски, Кокан Димушевски, Влатко Стефановски и Гарабет Тавитјан одликувани со Орден за заслуги за Република Северна Македонија

Бодан Арсовски, Кокан Димушевски, Влатко Стефановски и Гарабет Тавитјан одликувани со Орден за заслуги за Република Северна Македонија

Претседателот Стево Пендаровски, вечерва на свечена церемонија во Кабинетот на Претседателот со „Орден за заслуги за Република Северна Македонија“ ги одликуваше Бодан Арсовски, Кокан Димушевски, Влатко Стефановски и Гарабет Тавитјан за извонредното, автохтоно и...

Обраќање на претседателот Пендаровски на настанот „Скопје во пет и седумнаесет“ по повод 60. годишнината од скопскиот земјотрес

Обраќање на претседателот Пендаровски на настанот „Скопје во пет и седумнаесет“ по повод 60. годишнината од скопскиот земјотрес

Претседателот  Стево Пендаровски се обрати на настанот „Скопје во пет и седумнаесет“ што се одржа во Музејот на современа уметност по повод 60. годишнината од земјотрeсот во Скопје и воедно ја разгледа изложбата „Дефрагментација“, изложбата на Државниот архив -...

Обраќање на претседателот Пендаровски на „Борко Лазески – уметност достапна за сите“

Обраќање на претседателот Пендаровски на „Борко Лазески – уметност достапна за сите“

  По повод одбележувањето на 60. годишнината од земјотресот во Скопје, претседателот Стево Пендаровски вчеравечер се обрати на настан посветен на покренување на иницијатива за возобновување на муралот на Борко Лазески  „Фреска за НОВ“ кој беше уништен во...

Обраќање на претседателот Пендаровски на конференцијата на ИЗИИС – Градиме издржливост

Обраќање на претседателот Пендаровски на конференцијата на ИЗИИС – Градиме издржливост

Претседателот Стево Пендаровски денеска се обрати на конференцијата на Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија - Градиме издржливост, којашто ИЗИИС ја организира по повод 60- годишнината од катастрофалниот земјотрес во Скопје. Потенцирајќи дека...

Претседателот Пендаровски се обрати на конференција на Обединетата македонска дијаспора (ОМД)

Претседателот Пендаровски се обрати на конференција на Обединетата македонска дијаспора (ОМД)

Претседателот Стево Пендаровски денеска се обрати на првиот ОМД Македонија Симпозиум и Практики, организиран под покровителство на Обединета Македонска Дијаспора, со цел претставување на можностите и потенцијалите на државата и македонската дијаспора на глобалната...

Претседателот Пендаровски се обрати на конференцијата „Градење општествена отпорност кон штетните влијанија на дезинформациите во Република Северна Македонија“

Претседателот Пендаровски се обрати на конференцијата „Градење општествена отпорност кон штетните влијанија на дезинформациите во Република Северна Македонија“

Претседателот Стево Пендаровски денеска се обрати на конференцијата „Градење општествена отпорност кон штетните влијанија на дезинформациите во Република Северна Македонија“ која се одржа во организација на Претседателскиот центар за политичко образование во соработка...

Обраќање на претседателот Пендаровски на Свечената седница на Комитетот за односи меѓу заедниците

Обраќање на претседателот Пендаровски на Свечената седница на Комитетот за односи меѓу заедниците

Претседателот Стево Пендаровски денеска во Собранието на Република Северна Македонија се обрати на Свечената седница на Комитетот за односи меѓу заедниците, што се одржа по повод одбележувањето на 25 години од стапувањето на сила на Рамковната конвенција за заштита на...

Доделено признанието „Инженерски прстен 2023“ на 12 најуспешни дипломирани инженери

Доделено признанието „Инженерски прстен 2023“ на 12 најуспешни дипломирани инженери

Претседателот Стево Пендаровски денеска ги врачи инженерските прстени на 12 најуспешни дипломирани студенти од македонските факултети што негуваат инженерски дисциплини. Манифестацијата „Инженерски прстен“, која традиционално е под покровителство на претседателот на...

Претседателот Пендаровски се обрати на промоцијата на книгата „Политичка партиципација на лицата со попреченост“

Претседателот Пендаровски се обрати на промоцијата на книгата „Политичка партиципација на лицата со попреченост“

Претседателот Стево Пендаровски денеска присуствуваше и се обрати на промоцијата на книгата „Политичка партиципација на лицата со попреченост“ од авторот Теодор Богоевски. Во продолжение е интегралниот текст од обраќањето на...

Порака од претседателот Стево Пендаровски по повод 17 Мај – Меѓународниот ден за борба против хомофобијата, бифобијата и трансфобијата

Порака од претседателот Стево Пендаровски по повод 17 Мај – Меѓународниот ден за борба против хомофобијата, бифобијата и трансфобијата

По повод 17 мај – Меѓународниот ден за борба против хомофобијата, бифобијата и трансфобијата, претседателот Стево Пендаровски ја упати следната порака: „На Меѓународниот ден за борба против хомофобијата, бифобијата и трансфобијата, да се потсетиме на важноста да ја...

Порака од претседателот Пендаровски по повод Меѓународниот ден на медицинските сестри – 12 мај

Порака од претседателот Пендаровски по повод Меѓународниот ден на медицинските сестри – 12 мај

Почитувани медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри, Дозволете најпрво да ви го честитам Меѓународниот ден на медицинските сестри 12 мај. Чест ми е што можам да ве поздравам преку ова видео обраќање во рамките на вашата свечена академија по повод...