Претседателот Пендаровски се обрати на церемонијата по повод почетокот на комерцијалната работа на гасниот интерконектор Грција – Бугарија

Претседателот Пендаровски се обрати на церемонијата по повод почетокот на комерцијалната работа на гасниот интерконектор Грција – Бугарија

Претседателот Стево Пендаровски, денеска во Софија, Република Бугарија, се обрати на церемонијата по повод почетокот на комерцијалната работа на гасниот интерконектор Грција – Бугарија. Претседателот Пендаровски оцени дека ова е значаен настан бидејќи се случува во...

Видео обраќање на претседателот Пендаровски на конференцијата по повод 45 години високо образование во областа на безбедноста

Видео обраќање на претседателот Пендаровски на конференцијата по повод 45 години високо образование во областа на безбедноста

Претседателот Стево Пендаровски преку видео порака се обрати до учесниците на 13. Меѓународна научна конференција што се одржува во Струга, по повод 45 години високо образование во областа на безбедноста на тема „Образовни предизвици и перспективи за безбедноста“....

Обраќање на претседателот Пендаровски на јавна дебата: „Дискриминирачки говор на дигитални медиуми – состојба и предизвици“

Обраќање на претседателот Пендаровски на јавна дебата: „Дискриминирачки говор на дигитални медиуми – состојба и предизвици“

Претседателот Стево Пендаровски денеска се обрати на јавната дебата на тема „Дискриминирачки говор на дигитални медиуми – состојба и предизвици”, во организација на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД) и Институтот за добро управување и...

Обраќање на претседателот Пендаровски на свеченото отворање на 62. издание на „Охридско лето“

Обраќање на претседателот Пендаровски на свеченото отворање на 62. издание на „Охридско лето“

Претседателот Стево Пендаровски вчеравечер се обрати на свеченото отворање на 62. издание на меѓународниот фестивал „Охридско лето“, кој традиционално се одржува под покровителство на претседателот на државата. ...

Обраќање на претседателот Пендаровски на отворањето на Европскиот самит за дигитализација на судството

Обраќање на претседателот Пендаровски на отворањето на Европскиот самит за дигитализација на судството

Претседателот Стево Пендаровски денеска се обрати на отворањето на Европскиот самит за дигитализација на судството, којшто се одржува во Охрид на тема „Придобивките од 4-та индустриска револуција како механизам за враќање на довербата во правосудството“. [gallery...

Обраќање на претседателот Пендаровски на панел-дискусијата по повод Светскиот ден на слободата на медиумите

Обраќање на претседателот Пендаровски на панел-дискусијата по повод Светскиот ден на слободата на медиумите

Претседателот Стево Пендаровски денеска се обрати на панел-дискусијата која се одржа во Кабинетот на Претседателот по повод Светскиот ден на слободата на медиумите, а беше организирана во соработка со Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) и Самостојниот синдикат...

Обраќање на претседателот Пендаровски на трибината „30 години развој на Армијата – формирање, настани, успеси, предизвици, иднина“

Обраќање на претседателот Пендаровски на трибината „30 години развој на Армијата – формирање, настани, успеси, предизвици, иднина“

Претседателот Стево Пендаровски денеска се обрати на трибината „30 години развој на Армијата-формирање, настани, успеси, предизвици, иднина“ во организација на Министерството за одбрана,  Армијата на Република Северна Македонија и Асоцијацијата на здруженија од...

Претседателот Пендаровски: Историјата нè учи дека во времиња на кризи и конфликти, популистите ги хранат луѓето со страв и гнев кон послабите и поранливите

Претседателот Пендаровски: Историјата нè учи дека во времиња на кризи и конфликти, популистите ги хранат луѓето со страв и гнев кон послабите и поранливите

Претседателот Стево Пендаровски се обрати на комеморативната вечер по повод одбележувањето на 79-годишнината од холокаустот на македонските Евреи, што се одржa во Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија, а во организација на Еврејската заедница и...

Обраќање на отворањето на изложбата „150 години од раѓањето на Гоце Делчев (1872 – 2022)“

Обраќање на отворањето на изложбата „150 години од раѓањето на Гоце Делчев (1872 – 2022)“

Претседателот Стево Пендаровски денеска се обрати на отворањето на изложбата „150 години од раѓањето на Гоце Делчев (1872 – 2022)“ во која се опфатени оригинални документи, писма, фотографии, како и написи од весници и други архивски материјали поврзани со неговиот...

Претседателот Пендаровски се обрати на Меѓународниот форум за заштита на бегалците

Претседателот Пендаровски се обрати на Меѓународниот форум за заштита на бегалците

Претседателот Стево Пендаровски денеска се обрати на Меѓународниот форум за заштита на бегалците, организиран од Центарот за право на бегалци и миграција при Правниот факултет „Јустинијан Први“ на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, во соработка со...

Обраќање на претседателот Стево Пендаровски во  Собранието на Република Северна Македонија

Обраќање на претседателот Стево Пендаровски во Собранието на Република Северна Македонија

Почитувани граѓани, почитуван претседател на Собранието, Почитуван премиер, почитувани пратеници, почитувани министри, ценети гости, Ваши Екселенции, претставници на медиумите, Дозволете ми, на самиот почеток, да ве повикам да им оддадеме едноминутна почит на нашите...

Обраќање на претседателот Пендаровски на одбележувањето на 9-ти декември, Меѓународен ден за борба против корупцијата

Обраќање на претседателот Пендаровски на одбележувањето на 9-ти декември, Меѓународен ден за борба против корупцијата

Претседателот Стево Пендаровски денеска се обрати на одбележувањето на 9-ти декември, Меѓународен ден за борба против корупцијата. Во продолжение го проследуваме интегралниот текст од обраќањето на претседателот Пендаровски. Почитувани присутни, Ценети екселенции,...