Лице в лице со Претседателот

„Лице в лице со Претседателот“ е програма преку која им се овозможува на жителите од различни населени места во Северна Македонија да се сретнат со претседателот, со што претседателот Пендаровски одблизу ќе може да ги слушне проблемите, идеите за надминување на проблемите, како и предизвиците со кои се соочуваат.

Воден од заложбата да биде претседател на сите, тој остварува директни средби со граѓаните коишто на различен начин придонесуваат во нашето општество, односно учители, пожарникари, новинари, граѓански организации, успешни поединци и бизнисмени, хумани лица.

 За проектот „Лице в Лице“ претседателот Пендаровски вели: „Најприродно е, најлогично е, во секоја демократија тоа е така – избраните политички претставници на граѓаните и граѓаните на дневна основа да соработуваат, да се слушаат и да работат за заедничко добро. Главната цел на нас политичарите е да го направиме полесен животот на граѓаните. Затоа мислам дека е добро што ние одиме кај нив и разговараме отворено, а не чекаме тие да ни пишат писмо“.

Изминати посети:

Претседателот Пендаровски во посета на Сарај во рамки на проектот „Лице в лице со претседателот“

Претседателот Пендаровски во посета на Сарај во рамки на проектот „Лице в лице со претседателот“

Претседателот Стево Пендаровски денеска, во рамки на проектот „Лице в лице со претседателот“ ја посети општина Сарај. Претседателот Пендаровски ја посети компанијата „ТиАмо“, што се занимава со преработка и производство на месни производи. На средбата со менаџментот...

Претседателот Пендаровски во посета на Виница во рамки на проектот „Лице в лице со претседателот“

Претседателот Пендаровски во посета на Виница во рамки на проектот „Лице в лице со претседателот“

Претседателот Стево Пендаровски, во рамки на проектот „Лице в лице со претседателот“ денеска ја посета општина Виница. Претседателот Пендаровски ја посети компанијата...

Претседателот Пендаровски во посета на Прилеп во рамки на проектот „Лице в лице со претседателот“

Претседателот Пендаровски во посета на Прилеп во рамки на проектот „Лице в лице со претседателот“

Претседателот Стево Пендаровски денеска ја посети општина Прилеп во рамки на проектот „Лице в лице со претседателот“. За време на престојот, претседателот Пендаровски го посети средното...

Претседателот Пендаровски во посета на Струга во рамки на проектот „Лице в лице со претседателот“

Претседателот Пендаровски во посета на Струга во рамки на проектот „Лице в лице со претседателот“

Претседателот Стево Пендаровски денеска ја посети општина Струга во рамки на проектот „Лице в лице со претседателот“. За време на престојот, претседателот Пендаровски посети повеќе институции во Струга, кои се...

Претседателот Пендаровски во посета на општина Демир Хисар во рамки на проектот „Лице в лице со претседателот“

Претседателот Пендаровски во посета на општина Демир Хисар во рамки на проектот „Лице в лице со претседателот“

Претседателот Стево Пендаровски вчера ја посети општина Демир Хисар во рамки на проектот „Лице в лице со претседателот“. За време на посетата, претседателот Пендаровски...

Претседателот Пендаровски во посета на општина Валандово во рамки на проектот „Лице в лице со претседателот“

Претседателот Пендаровски во посета на општина Валандово во рамки на проектот „Лице в лице со претседателот“

Претседателот Стево Пендаровски денеска ја посети општина Валандово во рамки на проектот „Лице в лице со претседателот“. За време на посетата, претседателот Пендаровски во село Удово...

Претседателот Пендаровски во посета на Штип во рамки на проектот „Лице в лице со Претседателот“

Претседателот Пендаровски во посета на Штип во рамки на проектот „Лице в лице со Претседателот“

Претседателот Стево Пендаровски денеска престојуваше во посета на Штип во рамки на проектот „Лице в лице со Претседателот“. Претседателот Пендаровски ја посети касарната „Јане Сандански“ каде присуствуваше на презентација на показна вежба: Tактики, техники и процедури...

Претседателот Пендаровски во посета на Делчево во рамки на проектот „Лице в лице со Претседателот“

Претседателот Пендаровски во посета на Делчево во рамки на проектот „Лице в лице со Претседателот“

Претседателот Стево Пендаровски во рамки на проектот „Лице в лице со Претседателот“ денеска го посети Делчево. За време на посетата, претседателот Пендаровски присуствуваше на промоцијата...