Обраќање на сопругата на претседателот на Третиот самит на првите дами и господа

Обраќање на сопругата на претседателот на Третиот самит на првите дами и господа

На покана на сопругата на претседателот на Украина, Олена Зеленска, сопругата на претседателот на Северна Македонија, Елизабета Ѓоргиевска, преку видео порака се обрати на Самитот на првите дами и господа, кој по трет пат се одржа на 6 септември во Киев. [gallery...

Обраќање на сопругата на претседателот на мултимедијалниот настан на карaванот „Остави трага“

Обраќање на сопругата на претседателот на мултимедијалниот настан на карaванот „Остави трага“

  Сопругата на претседателот Елизабета Ѓоргиевска се обрати на мултимедијалниот настан на карванот „Остави трага“ што се одржа во Центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид. Во своето обраќање пред...

Учесниците на мултимедијален настан на караванот „Остави трага“ во посета на Вила Билјана во рамки на „Отворен кабинет“

Учесниците на мултимедијален настан на караванот „Остави трага“ во посета на Вила Билјана во рамки на „Отворен кабинет“

Во рамки на активноста „Отворен кабинет“, Вила Билјана во Охрид ја посетија учесниците на регионалниот мултимедијален настан на карванот „Остави трага“ којшто е дел од серијата јавни настани насловени „Дојди раскажи ја својата приказна – Остави трага“  спроведен од...

Видео разговор на сопругата на претседателот, Ѓоргиевска  со сопругата на украинскиот претседател, Зеленска

Видео разговор на сопругата на претседателот, Ѓоргиевска со сопругата на украинскиот претседател, Зеленска

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска денеска оствари видео разговор со сопругата на украинскиот претседател, Олена Зеленска. Соговорничките разговараа за претстојниот Трет самит на првите дами и господа...

Обраќање на сопругата на претседателот на настанот „Има помош за живот без насилство“

Обраќање на сопругата на претседателот на настанот „Има помош за живот без насилство“

Сопругата на претседателот, г-а Елизабета Ѓоргиевска се обрати на настанот „Има помош за живот без насилство“ што се одржа по повод одбележувањето на Светскиот ден на населението. На настанот се обратија и...

Сопругата на претседателот домаќин на тематската дискусија ,,Да ја отпакуваме Конвенцијата на Обединетите нации за правата на лицата со попреченост по однос на правото на независен живот на лицата со попреченост“

Сопругата на претседателот домаќин на тематската дискусија ,,Да ја отпакуваме Конвенцијата на Обединетите нации за правата на лицата со попреченост по однос на правото на независен живот на лицата со попреченост“

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска учествуваше и се обрати на втората тематската дискусија ,,Да ја отпакуваме Конвенцијата на Обединетите нации за правата на лицата со попреченост по однос на правото на независен живот на лицата со попреченост“ што се...

Учество на сопругата на претседателот на панел-дискусијата „Ракот на кожата може да се види и доколку рано се забележи, може успешно да се лекува“

Учество на сопругата на претседателот на панел-дискусијата „Ракот на кожата може да се види и доколку рано се забележи, може успешно да се лекува“

Сопругата на Претседателот на Република Северна Македонија, г-а Елизабета Ѓоргиевска, денеска во Европската куќа во Скопје учествуваше на панел-дискусија насловена „Ракот на кожата може да се види и доколку рано се забележи, може успешно да се лекува“, како дел од...

Ѓоргиевска: Солидарноста и заедничката надеж што ја споделуваме на светскиот ден на мултипла склероза нека трае сите 365 дена во годината

Ѓоргиевска: Солидарноста и заедничката надеж што ја споделуваме на светскиот ден на мултипла склероза нека трае сите 365 дена во годината

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска се обрати на одбележувањето на 30 Мај - Светскиот ден на мултипла склероза што се одржа во организација на Националното здружение за помош и поддршка на лица со мултипла склероза. Во своето обраќање, г-а Ѓоргиевска...

Сопругата на претседателот со најмладите во рамки на фестивалот „Литера“

Сопругата на претседателот со најмладите во рамки на фестивалот „Литера“

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска учествуваше на Меѓународниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера 2023“ што се одржува во Музејот на град Скопје. Во рамки на настанот, г-ѓа...

Обраќање на сопругата на претседателот на Конгресот на Македонската асоцијација на гинеколози и опстетричари

Обраќање на сопругата на претседателот на Конгресот на Македонската асоцијација на гинеколози и опстетричари

  Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска, со видео порака се обрати на отворањето на Петтиот конгрес на Македонската асоцијација на гинеколози и опстетричари со меѓународно учество кој се одржува од 12-14 мај 2023 година во Охрид. На Конгресот...

Учество на сопругата на претседателот на првиот Самит на сопружници на европските лидери

Учество на сопругата на претседателот на првиот Самит на сопружници на европските лидери

На покана на првата дама на Република Хрватска и канцеларијата на Светската здравствена организација во Европа, сопругата на претседателот на Република Северна Македонија, проф. д-р Елизабета Ѓоргиевска, денеска учествуваше на Самитот на сопружници на европските...

Обраќање на сопругата на претседателот на националната конференција за ментално здравје „Напредок и понатамошни чекори“

Обраќање на сопругата на претседателот на националната конференција за ментално здравје „Напредок и понатамошни чекори“

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска се обрати на националната конференција за ментално здравје „Напредок и понатамошни чекори“ што се одржа во организација на Канцеларијата на УНИЦЕФ во Скопје со цел да се изгради коалиција на партнери кои работат заедно...