Обраќање на сопругата на претседателот на панел дискусија по повод Денот на ретките болести

Обраќање на сопругата на претседателот на панел дискусија по повод Денот на ретките болести

  Сопругата на претседателот Елизабета Ѓоргиевска присуствуваше и се обрати на панел дискусија посветена на Денот на ретките болести во организација на Националната алијанса за ретки болести на Македонија – НАБРМ.   [gallery...

Сопругата на претседателот се обрати на настанот „Поттикнување на успешна иднина на младите“

Сопругата на претседателот се обрати на настанот „Поттикнување на успешна иднина на младите“

  Сопругата на претседателот Елизабета Ѓоргиевска присуствуваше и се обрати на настанот „Поттикнување на успешна иднина на младите“ во организација на Импакт Вајс Солушнс и Центарот за управување со промени. Настанот, којшто претставува мотивациска дискусија со...

Сопругата на претседателот на завршниот настан на проектот „Силни женски организации, силно општество”

Сопругата на претседателот на завршниот настан на проектот „Силни женски организации, силно општество”

Сопругата на претседателот Елизабета Ѓоргиевска денеска присуствуваше на завршниот настан на проектот „Силни женски организации, силно општество“, којшто беше спроведуван од Организацијата на жените на општина Велес со финансиска поддршка од механизмот за граѓанска...

Посета на сопругата на претседателот на детските клиники во Скопје и неформална средба со деца и млади во Млади Хаб

Посета на сопругата на претседателот на детските клиники во Скопје и неформална средба со деца и млади во Млади Хаб

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска денеска беше во посета на ЈЗУ Универзитетската клиника за детски болести и ЈЗУ Институт за белодробни заболувања кај децата – Козле во Скопје, а во Канцеларијата на претседателот, Млади Хаб имаше неформална средба со...

Сопругата на претседателот се обрати на конференцијата „Женско лидерство – време е да се скрши „стаклениот покрив“

Сопругата на претседателот се обрати на конференцијата „Женско лидерство – време е да се скрши „стаклениот покрив“

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска се обрати на конференцијата „Женско лидерство – време е да се скрши „стаклениот покрив“ во организација на М6 Едукативен Центар. Во своето обраќање, сопругата на претседателот истакна дека создавањето на еднакви...

Ѓоргиевска: Потребна е зголемена будност и грижа за менталното здравје на жената без разлика на нејзината возраст, положба и статус.

Ѓоргиевска: Потребна е зголемена будност и грижа за менталното здравје на жената без разлика на нејзината возраст, положба и статус.

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска учествуваше и се обрати на панел дискусијата „Здравјето не е само физичко -Ти ја имаш силата“ што се одржа во организација на НЕОКОРТЕКС - Центар за психотерапија, психодијагностика, тренинг и едукација. Во своето...

Сопругата на претседателот учествуваше на настанот „Едуцирај, ангажирај се, еманципирај: Панел-дискусија за превенција на адолесцентна бременост“

Сопругата на претседателот учествуваше на настанот „Едуцирај, ангажирај се, еманципирај: Панел-дискусија за превенција на адолесцентна бременост“

 Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска учествуваше на настанот „Едуцирај, ангажирај се, еманципирај: Панел-дискусија за превенција од адолесцентна бременост“ што се одржа во Eвропска куќа, Скопје. ...

Панел – дискусија „Вклучи се, превенирај, одговори и систематизирај“ во рамки на 16 дена активизам против родово-базирано насилство

Панел – дискусија „Вклучи се, превенирај, одговори и систематизирај“ во рамки на 16 дена активизам против родово-базирано насилство

Под покровителство на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска и во соработка со Сојуз-Национален совет за родова рамноправност, денеска се одржа панел-дискусија на тема „Вклучи се, превенирај, одговори и систематизирај“,  по повод кампањата „16 дена активизам...

Обраќање на сопругата на претседателот на Форумот 2023:  Занаетчиството како важен дел на економијата и неговата визија за создавање на квалификувана работна сила во Република Северна Македонија

Обраќање на сопругата на претседателот на Форумот 2023: Занаетчиството како важен дел на економијата и неговата визија за создавање на квалификувана работна сила во Република Северна Македонија

Сопругата на претседателот, г-а Елизабета Ѓоргиевска се обрати на Форумот 2023:  Занаетчиството како важен дел на економијата и неговата визија за создавање на квалификувана работна сила во Република Северна Македонија. Настанот е во организација на Занаетчиската...

Учество на Елизабета Ѓоргиевска на настанот „Училишта што го унапредуваат здравјето”

Учество на Елизабета Ѓоргиевска на настанот „Училишта што го унапредуваат здравјето”

Сопругата на претседателот, г-а Елизабета Ѓоргиевска денеска во Скопје беше дел од настанот „Кон глобалните стандарди за училишта што го унапредуваат здравјето  - Резултати од пилот активностите во четири училишта”, како заедничка активност на Светската здравствена...

Ѓоргиевска: Можеме да создадеме свет во кој родовата еднаквост не е далечна цел, туку сегашна реалност

Ѓоргиевска: Можеме да создадеме свет во кој родовата еднаквост не е далечна цел, туку сегашна реалност

Во рамки на регионалната конференција на високо ниво „Моќта на изборот: Остварувајќи телесна автономија кај жени и девојки“, сопругата на претседателот на Република Северна Македонија, Елизабета Ѓоргиевска се обрати и на последниот панел насловен „Повик за акција“....

Обраќање на сопругата на претседателот на конференцијата „Родова еднаквост на работното место“

Обраќање на сопругата на претседателот на конференцијата „Родова еднаквост на работното место“

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска присуствуваше и се обрати на конференцијата „Родова еднаквост на работното место“ организирана по повод Меѓународниот ден за еднакви плати. Говорејќи за значајноста на зајакнувањето на економската сигурност на жените во...