Ѓоргиевска: Сите сме дел од едно семејство и тука сме еден за друг и во добро и во лошо

Ѓоргиевска: Сите сме дел од едно семејство и тука сме еден за друг и во добро и во лошо

Сопругата на претседателот Елизабета Ѓоргиевска, се обрати на настанот „Едно семејство“, што се одржа под нејзино покровителство, а во организација на СОС Детско село. Со настанот „Едно семејство“ СОС Детско село им оддава признание на пријателите, донаторите и на...

Обраќање на сопругата на претседателот на одбележувањето на 9 Март – Светскиот ден на бубрегот

Обраќање на сопругата на претседателот на одбележувањето на 9 Март – Светскиот ден на бубрегот

  Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска присуствуваше и се обрати на настанот „Здрави бубрези за сите - да се подготвиме за неочекуваното, да ги заштитиме најранливите” во организација на ЈЗУ Универзитетска клиника за нефрологија, а по повод 9 Март -...

Сопругата на претседателот со поддршка на конференцијата „Придонесот на Ромките во македонското демократско општество“

Сопругата на претседателот со поддршка на конференцијата „Придонесот на Ромките во македонското демократско општество“

Сопругата на претседателот Елизабета Ѓоргиевска денеска присуствуваше и се обрати на конференцијата „Придонесот на Ромките во македонското демократско општество“ што се одржа со нејзина поддршка во Кабинетот на претседателот, а на иницијатива на ромските женски...

Сопругата на претседателот во поддршка на одбележување на Денот на ретки болести

Сопругата на претседателот во поддршка на одбележување на Денот на ретки болести

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска денеска учествуваше и се обрати на два настани по повод Денот на ретки болести, со цел подигање на јавната свест за предизвиците и потребите на лицата со ретки болести. [gallery...

Панел дискусија: Исхраната и нејзиното влијание врз оралното и целокупното здравје

Панел дискусија: Исхраната и нејзиното влијание врз оралното и целокупното здравје

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска денеска учествуваше и се обрати на панел дискусијата „Исхраната и нејзиното влијание врз оралното и целокупното здравје“ организирана од ХелтХаб, во рамки на Канцеларијата на претседателот - МладиХаб. Во своето обраќање...

Ѓоргиевска: Со поврзување на жените и девојките научнички во општеството, политиката и науката, до синергија и нивна поголема застапеност

Ѓоргиевска: Со поврзување на жените и девојките научнички во општеството, политиката и науката, до синергија и нивна поголема застапеност

На иницијатива на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска, а по повод Меѓународниот ден на жените и девојките научнички, денеска се одржа панел дискусија во просториите на Центарот за трансфер на технологии и иновации – ИНОФЕИТ во рамки на Факултетот за...

Сопругата на претседателот учествуваше на панел дискусијата “Пристап до третман и до услуги за рано детектирање”

Сопругата на претседателот учествуваше на панел дискусијата “Пристап до третман и до услуги за рано детектирање”

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска, учествуваше на панел дискусијата "Пристап до третман и до услуги за рано детектирање" по повод одбележувањето на 4-ти февруари, Светски ден на борба против ракот, што се одржа во Europe House, Скопје. Панел дискусијата...

Предновогодишна посета на претседателот Пендаровски и сопругата Ѓоргиевска на детски одделенија на неколку скопски клиники

Предновогодишна посета на претседателот Пендаровски и сопругата Ѓоргиевска на детски одделенија на неколку скопски клиники

Претседателот Стево Пендаровски и сопругата Елизабета Ѓоргиевска денеска посетија детски одделенија на неколку скопски клиники. При посетата на ЈЗУ Универзитетската клиника за детски болести, Скопје, претседателот Пендаровски со сопругата Ѓоргиевска, на најмалите...

Учество на Ѓоргиевска на онлајн средба во организација на сопругата на украинскиот претседател, Зеленска

Учество на Ѓоргиевска на онлајн средба во организација на сопругата на украинскиот претседател, Зеленска

Сопругата на претседателот Елизабета Ѓоргиевска, денеска учествуваше на онлајн средба во организација на сопругата на украинскиот претседател, Олена Зеленска, во чии рамки беше дискутирано за исходот од вториот Самит на првите дами и господа, којшто се одржа на 23...

Сопругата на претседателот учествуваше во подготовка на хуманитарни пакети во Велес

Сопругата на претседателот учествуваше во подготовка на хуманитарни пакети во Велес

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска ја посети Евангелската црква во Велес кадешто заедно со претставници на црквата и со Кристијан Калинов од иницијативата Ретвитни оброк подготвија хуманитарни пакети за семејства од најранливата категорија на граѓани....

Ѓоргиевска: Да дадеме поддршка во борбата против родово базираното насилство

Ѓоргиевска: Да дадеме поддршка во борбата против родово базираното насилство

Во Кабинетот на претседателот на Република Северна Македонија под покровителство на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска денеска се одржа настан „Здружени против родово базирано насилство“, со цел поддршка на Националната мрежа против насилство врз жените...