Ѓоргиевска: Родово базираното насилство во интернет просторот е недозволиво и треба да се санкционира

Ѓоргиевска: Родово базираното насилство во интернет просторот е недозволиво и треба да се санкционира

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска денеска се обрати на настанот „Твоето тело е твое, и на нет и во реалниот свет“ во организација на Канцеларијата на Фондот за население на Обединетите Нации – УНФПА во Скопје. Во своето обраќање Ѓоргиевска посочи дека...

Учество на сопругата на претседателот на панел дискусија по повод Светскиот ден на подигнување на свесноста за аутизмот

Учество на сопругата на претседателот на панел дискусија по повод Светскиот ден на подигнување на свесноста за аутизмот

Сопругата на претседателот, г-а Елизабета Ѓоргиевска учествуваше на панел дискусијата „Пристап кон аутизмот“ што се одржа во Европска куќа по повод одбележувањето на Светскиот ден за подигнување на свесноста за аутизмот. [gallery...

Ѓоргиевска: Мора системски, институционално да се искорени дискриминацијата и задскриената маргинализација

Ѓоргиевска: Мора системски, институционално да се искорени дискриминацијата и задскриената маргинализација

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска присуствуваше и се обрати на завршната регионална конференција „Предизвици со кои се соочуваат жените и девојчињата во регионот на патот кон ЕУ – Гласно и храбро ги поместуваме границите“. Конференцијата е во...

Активности на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска со сопругата на австрискиот претседател, Дорис Шмидауер

Активности на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска со сопругата на австрискиот претседател, Дорис Шмидауер

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска заедно со Дорис Шмидауер, сопруга на сојузниот претседател на Република Австрија, Александер Ван Дер Белен коишто престојуваат во официјална посета на Република Северна Македонија, денеска во Канцеларијата на...

Консултативна средба за предлог-Законот за донирање на вишок на храна во Кабинетот на претседателот

Консултативна средба за предлог-Законот за донирање на вишок на храна во Кабинетот на претседателот

Во Кабинетот на претседателот денеска сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска беше домаќин на консултативна средба за предлог-Законот за донирање на вишок на храна. На средбата присуствуваа министерката за труд и социјална политика, Јована Тренчевска,...

Активности на сопругата на претседателот во Абу Даби, Обединети Арапски Емирати

Активности на сопругата на претседателот во Абу Даби, Обединети Арапски Емирати

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска која го придружува претседателот Пендаровски во официјалната посета на Обединети Арапски Емирати, денеска во Абу Даби оствари средби со генералната директорка на Генералната унија на жени Н.Е. г-а Нура бин Калифа Ал...

Ѓоргиевска: Сите сме дел од едно семејство и тука сме еден за друг и во добро и во лошо

Ѓоргиевска: Сите сме дел од едно семејство и тука сме еден за друг и во добро и во лошо

Сопругата на претседателот Елизабета Ѓоргиевска, се обрати на настанот „Едно семејство“, што се одржа под нејзино покровителство, а во организација на СОС Детско село. Со настанот „Едно семејство“ СОС Детско село им оддава признание на пријателите, донаторите и на...

Обраќање на сопругата на претседателот на одбележувањето на 9 Март – Светскиот ден на бубрегот

Обраќање на сопругата на претседателот на одбележувањето на 9 Март – Светскиот ден на бубрегот

  Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска присуствуваше и се обрати на настанот „Здрави бубрези за сите - да се подготвиме за неочекуваното, да ги заштитиме најранливите” во организација на ЈЗУ Универзитетска клиника за нефрологија, а по повод 9 Март -...

Сопругата на претседателот со поддршка на конференцијата „Придонесот на Ромките во македонското демократско општество“

Сопругата на претседателот со поддршка на конференцијата „Придонесот на Ромките во македонското демократско општество“

Сопругата на претседателот Елизабета Ѓоргиевска денеска присуствуваше и се обрати на конференцијата „Придонесот на Ромките во македонското демократско општество“ што се одржа со нејзина поддршка во Кабинетот на претседателот, а на иницијатива на ромските женски...

Сопругата на претседателот во поддршка на одбележување на Денот на ретки болести

Сопругата на претседателот во поддршка на одбележување на Денот на ретки болести

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска денеска учествуваше и се обрати на два настани по повод Денот на ретки болести, со цел подигање на јавната свест за предизвиците и потребите на лицата со ретки болести. [gallery...

Панел дискусија: Исхраната и нејзиното влијание врз оралното и целокупното здравје

Панел дискусија: Исхраната и нејзиното влијание врз оралното и целокупното здравје

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска денеска учествуваше и се обрати на панел дискусијата „Исхраната и нејзиното влијание врз оралното и целокупното здравје“ организирана од ХелтХаб, во рамки на Канцеларијата на претседателот - МладиХаб. Во своето обраќање...

Ѓоргиевска: Со поврзување на жените и девојките научнички во општеството, политиката и науката, до синергија и нивна поголема застапеност

Ѓоргиевска: Со поврзување на жените и девојките научнички во општеството, политиката и науката, до синергија и нивна поголема застапеност

На иницијатива на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска, а по повод Меѓународниот ден на жените и девојките научнички, денеска се одржа панел дискусија во просториите на Центарот за трансфер на технологии и иновации – ИНОФЕИТ во рамки на Факултетот за...