Отворена изложбата „Жени во занаетчиство“  во Кабинетот на претседателот

Отворена изложбата „Жени во занаетчиство“ во Кабинетот на претседателот

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска се обрати на отворањето на изложбата „Жени во занаетчиство“ што се одржува во Кабинетот на претседателот. Во своето обраќање пред присутните на настанот,...

Ѓоргиевска: Мора да ја негуваме грижата за менталното здравје и да го превенираме синдромот на „Burn out“

Ѓоргиевска: Мора да ја негуваме грижата за менталното здравје и да го превенираме синдромот на „Burn out“

Сопругата на претседателот на Република Северна Македонија, Елизабета Ѓоргиевска учествуваше на работилницата на тема „Синдром на прегореност“ (Burn out syndrome), посветена на грижата за менталното здравје. Целта на работилницата е подигање на свеста за менталното...

Средби на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска со жени претприемачки

Средби на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска со жени претприемачки

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска во Скопје и Тетово оствари средби со жени претприемачки кои го негуваат и пренесуваат културното наследство преку изработка на уникатни ракотворби на традиционални македонски и албански народни носии. [gallery...

Претседателот Пендаровски се обрати на панел-дискусијата „Млади и аерозагадување“

Претседателот Пендаровски се обрати на панел-дискусијата „Млади и аерозагадување“

Претседателот Стево Пендаровски денеска се обрати на панел дискусијата „Млади и аерозагадување“, што во организација на Здружението на студенти по медицина се одржа во Млади Хаб - Канцеларијата на претседателот. [gallery...

Видео разговор на првите дами на Северна Македонија и Полска

Видео разговор на првите дами на Северна Македонија и Полска

Сопругата на претседателот г-а Елизабета Ѓоргиевска денеска оствари видео разговор со првата дама на Полска г-а Агата Корнхаузер-Дуда, на кој се разговараше за можностите за соработка и меѓусебна поддршка во помошта која им се дава на украинските државјани кои ја...

Обраќање на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска на Конференцијата „Од марш за работнички права до дигитална економија“

Обраќање на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска на Конференцијата „Од марш за работнички права до дигитална економија“

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска, денеска се обрати на отворањето на Конференцијата „Од марш за работнички права до дигитална економија“ што се одржа во организација на Центарот за управување со промени, а под нејзино покровителство. [gallery...

Обраќање на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска на одбележувањето на 10 март, Светски ден на бубрегот

Обраќање на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска на одбележувањето на 10 март, Светски ден на бубрегот

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска, денеска се обрати на одбележувањето на 10 март, Светскиот ден на бубрегот кој се одбележува под мотото: „Да се надминат непознавањата за да се зачува функцијата на бубрезите“. [gallery...

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска на отворањето на изложбата „Розеви тигри и златни гуштери и што уште не”

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска на отворањето на изложбата „Розеви тигри и златни гуштери и што уште не”

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска заедно со амбасадорот Дејвид Гир, шеф на Делегацијата на Европската Унија во Република Северна Македонија, ја отворија изложбата „Розеви тигри и златни гуштери и што уште не” што се одржа во ЕУ Резиденцијата во Скопје....

Обраќање на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска на настанот „Европска жена на годината“

Обраќање на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска на настанот „Европска жена на годината“

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска се обрати на доделувањето на наградата „Европска жена на годината“ што ја доделува Делегацијата на Европската Унија во Скопје. Почитуван амбасадоре Гир, ценети амбасадорки,...

Сопругата на претседателот со видео порака до присутните на панелот „Ромската жена во 21 век – можности, придонеси и предизвици”

Сопругата на претседателот со видео порака до присутните на панелот „Ромската жена во 21 век – можности, придонеси и предизвици”

Сопругата на претседателот Елизабета Ѓоргиевска со видео порака се обрати до присутните на панелот „Ромската жена во 21 век - можности, придонеси и предизвици", организиран од страна на коалицијата на Ромски граѓански организации „Khetane" по повод 8 март –...

Ѓоргиевска: Наша морална и човечка должност е да им помагаме на лицата со ретки болести

Ѓоргиевска: Наша морална и човечка должност е да им помагаме на лицата со ретки болести

Сопругата на претседателот на Република Северна Македонија, Елизабета Ѓоргиевска денеска се обрати по повод одбележувањето на Денот на ретки болести – 28 февруари, чија цел е подигање на свеста за ретките болести, преку широка меѓународна кампања. [gallery...

Геогиевска: Да ја зголемиме свеста дека со трансплантација и органодарителство се спасува живот

Геогиевска: Да ја зголемиме свеста дека со трансплантација и органодарителство се спасува живот

Сопругата на претседателот на Република Северна Македонија, Елизабета Ѓоргиевска денеска учествуваше на панел-дискусија на тема донирање органи и трансплантација “Што е направено? До каде сме? Каде одиме?“. Соговорниците дискутираа за едукативните и информативните...