Обраќање на претседателката Сиљановска Давкова на свеченоста по повод 75-годишнината од основањето на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“

Обраќање на претседателката Сиљановска Давкова на свеченоста по повод 75-годишнината од основањето на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова се обрати на свечената академија по повод 75-годишнината од основањето на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ и одбележувањето на патрониот ден на Универзитетот. Во продолжение е интегралниот текст од обраќањето на...

Инаугурација на новоизбраната претседателка Гордана Сиљановска Давкова

Инаугурација на новоизбраната претседателка Гордана Сиљановска Давкова

Гордана Сиљановска Давкова, која беше избрана за претседателка на државата на вториот круг од претседателските избори, денеска даде свечена заклетва пред Собранието на Република Северна Македонија. По инаугуративната 151. седница на Собранието, Сиљановска Давква...