Претседателот Пендаровски го прими италијанскиот амбасадор Андреа Силвестри

Претседателот Пендаровски го прими италијанскиот амбасадор Андреа Силвестри

Претседателот Стево Пендаровски денеска го прими амбасадорот на Италијанската Република, Андреа Силвестри. На средбата беа потврдени традиционално пријателските односи меѓу двете држави, кои се карактеризираат со висок степен на разбирање и доверба, како и одличен...
Претседателот Пендаровски ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Република Турција, Фатих Улусој

Претседателот Пендаровски ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Република Турција, Фатих Улусој

Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими акредитивните писма на Фатих Улусој, новоименуваниот амбасадор на Република Турција во Република Северна Македонија. Претседателот Пендаровски во обраќањето на церемонијата на предавање на акредитивните писма нагласи...
Претседателот Пендаровски го прими генералниот директор на Царинската служба на Република Кореја, Кванјанг Ко

Претседателот Пендаровски го прими генералниот директор на Царинската служба на Република Кореја, Кванјанг Ко

Претседателот Стево Пендаровски денеска го прими генералниот директор на Царинската служба на Република Кореја, Кванјанг Ко. На средбата се разговараше за соработката меѓу царинските управи на двете земји, тековните активности и проекти, како и за плановите и...
Порака од претседателот Пендаровски по повод 8 Март – Меѓународниот ден на жените

Порака од претседателот Пендаровски по повод 8 Март – Меѓународниот ден на жените

По повод 8 Март – Меѓународниот ден на жените, претседателот Стево Пендаровски ја упати следната порака: „Статусот, положбата и улогата на жените е јасен показател за степенот на демократијата во едно општество. Доколку сакаме да живееме во вистински демократско...
Претседателот Пендаровски ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Исламска Република Пакистан, Модaсар Чаудри

Претседателот Пендаровски ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Исламска Република Пакистан, Модaсар Чаудри

Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими акредитивните писма на Модaсар Чаудри, новоименуваниот амбасадор на Исламска Република Пакистан во Република Северна Македонија, со седиште во Софија. Претседателот Пендаровски во обраќањето на церемонијата на предавање...