Започна состанокот на лидерите на земјите учеснички во Процесот Брдо-Бриони

Започна состанокот на лидерите на земјите учеснички во Процесот Брдо-Бриони

Претседателот Стево Пендаровски, денеска во Скопје е домаќин на состанокот на лидерите на земјите учеснички во Процесот Брдо-Бриони, заедно со претседателите на Република Хрватска и на Република Словенија, Зоран Милановиќ и Наташа Пирц Мусар. Во фокусот на денешните...
Интервју на претседателот Стево Пендаровски за „Frontline“

Интервју на претседателот Стево Пендаровски за „Frontline“

Интервју на претседателот Стево Пендаровски за „Frontline“ Земјата се соочува со голем политички предизвик. Тоа се уставните измени. Очекувате дека ќе се најде политички компромис за да се деблокира процесот, или интервенција од меѓународниот фактор?...
Соопштение за јавност

Соопштение за јавност

Почитувани, Ве информираме дека претседателот Пендаровски денеска одлучи да го потпише Указот за прогласување на Законот за изменување и дополнување на Кривичниот законик. Со измените во Кривичниот законик, усвоени од Собранието, не е предвидена амнестија за...
Средба на претседателот Пендаровски со евроамбасадорот Гир и заменик амбасадорот на делегацијата на ЕУ, Бен Нупнау

Средба на претседателот Пендаровски со евроамбасадорот Гир и заменик амбасадорот на делегацијата на ЕУ, Бен Нупнау

Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими шефот на делегацијата на Европската Унија во Република Северна Македонија, амбасадорот Дејвид Гир и новиот заменик амбасадор на делегацијата на ЕУ, Бен Нупнау. На средбата се разговараше за актуелните состојби поврзани...