Средба на претседателот Пендаровски со Рене Троказ, специјален пратеник за Западен Балкан на Француската Република

Средба на претседателот Пендаровски со Рене Троказ, специјален пратеник за Западен Балкан на Француската Република

Претседателот Стево Пендаровски денеска го прими Рене Троказ, специјален пратеник за Западен Балкан на Француската Република. Соговорниците разговараа за актуелните состојби во државата, како и следните фази кои треба да се комплетираат како дел од процесот за...
Порака од претседателот Пендаровски по повод 5 Ноември – Светскиот ден на ромскиот јазик

Порака од претседателот Пендаровски по повод 5 Ноември – Светскиот ден на ромскиот јазик

Претседателот Стево Пендаровски, по повод 5 ноември – Светскиот ден на ромскиот јазик, ја упати следната порака до припадниците на ромската заедница во Република Северна Македонија: „Ромскиот јазик е значаен дел од идентитетот на ромскиот народ. Тој претставува...
Средба на претседателот Пендаровски со Јохан Вадефул, заменик претседател на пратеничката група на ЦДУ/ЦСУ и шеф на германската делегација во Парламентарното собрание на НАТО

Средба на претседателот Пендаровски со Јохан Вадефул, заменик претседател на пратеничката група на ЦДУ/ЦСУ и шеф на германската делегација во Парламентарното собрание на НАТО

Претседателот Стево Пендаровски денеска го прими Јохан Вадефул, заменик претседател на пратеничката група на ЦДУ/ЦСУ и шеф на германската делегација во Парламентарното собрание на НАТО. Соговорниците на средбата разговараа за актуелните политички случувања во земјава...
Претседателот Пендаровски се обрати на конференцијата на МАСИТ „Градење на дигитални мостови кон нашата заедничка дигитална иднина“

Претседателот Пендаровски се обрати на конференцијата на МАСИТ „Градење на дигитални мостови кон нашата заедничка дигитална иднина“

Претседателот Стево Пендаровски денеска се обрати на конференцијата на тема „Градење на дигитални мостови кон нашата заедничка дигитална иднина“ организирана од Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии – МАСИТ. Истакнувајќи дека за да имаат...
Средба на претседателот Пендаровски со претставници од Народна техника и Сојузот на пронаоѓачи и автори на технички унапредувања на Македонија

Средба на претседателот Пендаровски со претставници од Народна техника и Сојузот на пронаоѓачи и автори на технички унапредувања на Македонија

Претседателот Стево Пендаровски денеска прими претставници од Народна Техника и од Сојузот на пронаоѓачи и автори на технички унапредувања на Македонија (СПАТУМ). На средбата, соговорниците го информираа претседателот Пендаровски со текот на активностите кои се...