Средба на претседателот Пендаровски со претставници на Сојузот на здруженија на медицински лаборанти и санитарни техничари

Средба на претседателот Пендаровски со претставници на Сојузот на здруженија на медицински лаборанти и санитарни техничари

Претседателот Стево Пендаровски денеска прими претставници на Сојузот на здруженија на медицински лаборанти и санитарни техничари на Република Македонија. На средбата, претседателот Пендаровски беше запознаен за активностите и заложбите на Сојузот на здруженија на...
Обраќање на претседателот Пендаровски на одбележувањето на 80 годишнината од битката кај село Кленоец

Обраќање на претседателот Пендаровски на одбележувањето на 80 годишнината од битката кај село Кленоец

Претседателот Стево Пендаровски денеска присуствуваше и се обрати на одбележувањето на 80 годишнината од битката кај село Кленоец. Во рамки на настанот, претседателот Пендаровски положи свежо цвеќе на меморијалниот споменик на паднатите борци. Во продолжение е...
Проштална средба на претседателот Пендаровски со бразилската амбасадорка Мариjа Едилеуза Фонтенеле Реис

Проштална средба на претседателот Пендаровски со бразилската амбасадорка Мариjа Едилеуза Фонтенеле Реис

Претседателот Стево Пендаровски, денеска на проштална средба ја прими амбасадорката на Федеративна Република Бразил, Мариjа Едилеуза Фонтенеле Реис. На средбата беше изразено задоволство од соработката на двете држави во рамки на меѓународните организации и беше...
Претседателот Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваната амбасадорка на Република Куба

Претседателот Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваната амбасадорка на Република Куба

Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими акредитивните писма на новоименуваната амбасадорка на Република Куба во Република Северна Македонија, Мариета Гарсија Хордан. На свечената церемонија на предавање на акредитивните писма, претседателот Пендаровски посочи...
Обраќање на претседателот Пендаровски на 26-та Конференција на САД-Јадранската Повелба

Обраќање на претседателот Пендаровски на 26-та Конференција на САД-Јадранската Повелба

Претседателот Стево Пендаровски денеска се обрати на отворањето на 26-та Конференција на началници на генералштабови на земјите членки и набљудувачи на САД-Јадранската повелба, што се одржува во Скопје. Во продолжение е интегралниот текст од обраќањето на...