Претседателот Пендаровски го посети Армискиот Полигон „Криволак“

Претседателот Пендаровски го посети Армискиот Полигон „Криволак“

Претседателот Стево Пендаровски денеска беше во посета на Армискиот Полигон „Криволак“ каде беше информиран за активностите на припадниците на Армијата на Република Северна Македонија и на припадниците на 15. Инженериски баталјон од Армијата на САД, во пресрет на...

Потпишани Указите за прогласување на законите од т.н. петти пакет економски мерки

Потпишани Указите за прогласување на законите од т.н. петти пакет економски мерки

На македонската јавност и е добро позната заложбата на претседателот Пендаровски да ги поддржува сите законски иницијативи и проекти кои се во интерес на граѓаните и тоа се однесува и на т.н. петти пакет на економски мерки со кој помош треба да добијат 60.000 наши...

Претседателот Пендаровски во Гостивар: Вакцинацијата да се одвива континуирано до целосна имунизација на населението

Претседателот Пендаровски во Гостивар: Вакцинацијата да се одвива континуирано до целосна имунизација на населението

Претседателот Стево Пендаровски денеска беше во посетa на вакциналниот пункт и на Итната медицинска помош при ЈЗУ Здравствен дом во Гостивар. Претседателот Пендаровски беше запознаен со протоколите...

Претседателот Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваните амбасадори на Бангладеш, Обединетите Арапски Емирати и Индонезија

Претседателот Пендаровски ги прими акредитивите на новоименуваните амбасадори на Бангладеш, Обединетите Арапски Емирати и Индонезија

Претседателот Стево Пендаровски денеска оствари разговор преку видео-врска  со новоименуваните амбасадори на Народна Република Бангладеш, Обединетите Арапски Емирати и Република Индонезија во Република Северна Македонија, по повод предавањето на акредитивните писма...

Средба на претседателот Пендаровски со претставници од ромската заедница

Средба на претседателот Пендаровски со претставници од ромската заедница

Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими Љатифа Шиковска, пратеничка во Собранието на Република Северна Македонија, Неждет Мустафа, претседател на Обединетата партија за еднаквост на Ромите – ОПЕР, Зоран Димов и Шенај Османов, претставници на Мрежата за...

Средба на претседателот Пендаровски со Беса Адеми, претседателка на Врховниот суд на Република Северна Македонија

Средба на претседателот Пендаровски со Беса Адеми, претседателка на Врховниот суд на Република Северна Македонија

Претседателот Стево Пендаровски денеска ja прими Беса Адеми, претседателка на Врховниот суд на Република Северна Македонија. Претседателот Пендаровски, честитајќи го изборот за претседателка на Врховниот суд, ја нагласи важноста на улогата на Врховниот суд во...

Средба на претседателот Пендаровски со поглаварите и претставниците на верските заедници

Средба на претседателот Пендаровски со поглаварите и претставниците на верските заедници

Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими поглаварите и претставниците на верските заедници наведени во Уставот на Република Северна Македонија. На средбата присуствуваа поглаварот на Македонската Православна Црква – Охридска...

Честитка од претседателот Пендаровски по повод 8 Април ‒ Меѓународниот ден на Ромите

Честитка од претседателот Пендаровски по повод 8 Април ‒ Меѓународниот ден на Ромите

Претседателот Стево Пендаровски по повод 8 Април ‒ Меѓународниот ден на Ромите, упати честитка до припадниците на ромската заедница во Република Северна Македонија. Почитувани сограѓани Роми, Дозволете ми да ви го честитам 8 Април, Меѓународниот ден на Ромите и да ви...

Средба на претседателот Пендаровски со Сојузот на Македонците со исламска религија – СМИР

Средба на претседателот Пендаровски со Сојузот на Македонците со исламска религија – СМИР

Претседателот Стево Пендаровски денеска го прими претседателот на Сојузот на Македонците со исламска религија, Љатиф Пајкоски, почесениот претседател Исмаил Бојда и Амир Абдула, член на СМИР.   На средбата, претседателот...

Претседателот Пендаровски во посета на Штип: Граѓаните да се вакцинираат во што поголем број

Претседателот Пендаровски во посета на Штип: Граѓаните да се вакцинираат во што поголем број

Претседателот Стево Пендаровски денеска беше во општина Штип каде што го посети вакциналниот пункт и Модуларната болница за ковид пациенти. Во вакциналниот пункт во просториите на Здравствениот дом „Панче Караѓазов“, претседателот...

Претседателот Пендаровски ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Аргентинската Република

Претседателот Пендаровски ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Аргентинската Република

  Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими акредитивните писма на Алфредо Нестор Атанасоф, новоименуван амбасадор на Аргентинската Република во Република Северна Македонија, со седиште во Софија.   На церемонијата на...

Претседателот Пендаровски: Обединети стоиме во одбрана на македонскиот јазик

Претседателот Пендаровски: Обединети стоиме во одбрана на македонскиот јазик

Претседателот Стево Пендаровски денеска се обрати на промоцијата на поштенска марка по повод јубилејот – 100 години од раѓањето на македонскиот великан, Блаже Конески, а во рамки на програмата на манифестацијата „2021 – Година во чест на Блаже Конески“, која се одвива...