Средба на претседателот Пендаровски со словенечкиот претседател Борут Пахор

Средба на претседателот Пендаровски со словенечкиот претседател Борут Пахор

Во рамки на учеството на 58. Минхенска безбедносна конференција, претседателот Стево Пендаровски оствари средба со претседателот на Република Словенија, Борут Пахор, на која беа реафирмирани одличните билатерални односи, без отворени прашања, базирани на традиционално...

Средба на претседателот Пендаровски со сопругата и ќерката на академик Глигор Чемерски

Средба на претседателот Пендаровски со сопругата и ќерката на академик Глигор Чемерски

Претседателот Стево Пендаровски оствари неформална средба со сопругата и ќерката на академик Глигор Чемерски, еден од најзначајните современи македонски уметници и автор на два мозаика поставени во Кабинетот на претседателот. На средбата се разговараше за вредното...

Средба со претставници на организациониот одбор за одбележување на празникот Свети Сава и нивните гости од Република Србија и Република Српска

Средба со претставници на организациониот одбор за одбележување на празникот Свети Сава и нивните гости од Република Србија и Република Српска

Претседателот Стево Пендаровски, по повод националниот ден на Србите во Република Северна Македонија, денеска ги прими претставниците на организациониот одбор за одбележување на празникот Свети Сава и нивните гости: Никола Селаковиќ, министер за надворешни работи на...

Средба на претседателот Пендаровски со директорот на Национална агенција за европски образовни програми и мобилност, Марко Ѓоргиевски

Средба на претседателот Пендаровски со директорот на Национална агенција за европски образовни програми и мобилност, Марко Ѓоргиевски

Претседателот Стево Пендаровски денеска го прими директорот на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, Марко Ѓоргиевски, на која се разговараше за тековните активности на агенцијата, насочени кон промоција и спроведување на европските...

Претседателот Пендаровски го прими претседателот на Големото национално собрание на Република Турција, Мустафа Шентоп

Претседателот Пендаровски го прими претседателот на Големото национално собрание на Република Турција, Мустафа Шентоп

Претседателот Стево Пендаровски денеска го прими претседателот на Големото национално собрание на Република Турција, Мустафа Шентоп, кој престојува во посета на Република Северна Македонија. На средбата беа...

Средба на претседателот Пендаровски со постојаниот претставник на УНДП, Армен Григорјан

Средба на претседателот Пендаровски со постојаниот претставник на УНДП, Армен Григорјан

Претседателот Стево Пендаровски денеска го прими Армен Григорјан, новоименуван Постојан претставник на Програма за развој на Обединетите нации (УНДП) во Република Северна Македонија. На средбата беше разговарано за севкупните...

Средба на претседателот Пендаровски со американскиот заменик помошник државен секретар, Габриел Ескобар

Средба на претседателот Пендаровски со американскиот заменик помошник државен секретар, Габриел Ескобар

Претседателот Стево Пендаровски денеска го прими Габриел Ескобар, заменик помошник државен секретар на Соединетите Американски Држави. На средбата беа разменети мислења за севкупните билатерални односи помеѓу Република Северна Македонија и САД, како и за состојбите во...

Средба на претседателот Пендаровски со претставници од Националниот совет на инвалидските организации

Средба на претседателот Пендаровски со претставници од Националниот совет на инвалидските организации

Претседателот Стево Пендаровски денеска, во Домот на хуманитарни организации “Даре Џамбаз”, оствари средба со претставници од Националниот совет на инвалидските организации на Македонија (НСИОМ). Претставниците на НСИОМ го...

Претседателот Пендаровски прими претставници на Сојузот на здруженија на дијабетичари на Северна Македонија

Претседателот Стево Пендаровски денеска прими претставници на Сојузот на здруженија на дијабетичари на Северна Македонија, во пресрет на Светскиот ден на дијабетес - 14 Ноември, којшто во нашата држава се одбележува под покровителство на Претседателот. [gallery...

Средба на претседателот Пендаровски со претседателот на Европскиот суд за човекови права, Роберт Спано

Средба на претседателот Пендаровски со претседателот на Европскиот суд за човекови права, Роберт Спано

Претседателот Стево Пендаровски денеска оствари средба со Роберт Спано, претседател на Европскиот суд за човекови права кој престојува во посета на Република Северна Македонија.   На средбата, соговорниците разговараа за тековните...

Претседателот Пендаровски оствари средба со началникот на Генералштабот на Вооружените сили на Унгарија, генерал-потполковник Ромулус Русин-Сенди

Претседателот Пендаровски оствари средба со началникот на Генералштабот на Вооружените сили на Унгарија, генерал-потполковник Ромулус Русин-Сенди

Претседателот Стево Пендаровски денеска го прими началникот на Генералштабот на Вооружените сили на Унгарија, генерал-потполковник Ромулус Русин-Сенди, кој престојува во официјална посета на Република Северна Македонија. На...