Средба на претседателот Пендаровски со Шарл Мишел, претседател на Европскиот Совет

Средба на претседателот Пендаровски со Шарл Мишел, претседател на Европскиот Совет

Претседателот Стево Пендаровски, денеска во рамки на работната посета на Брисел оствари средба со претседателот на Европскиот Совет, Шарл Мишел. На средбата беше разговарано за европската интеграција на Северна Македонија, за можноста за одржување на прва меѓувладина...

Средба на претседателот Пендаровски со в.д. директорот на Агенцијата за енергетика, Дарио Николовски

Средба на претседателот Пендаровски со в.д. директорот на Агенцијата за енергетика, Дарио Николовски

Претседателот Стево Пендаровски денеска го прими в.д. директорот на Агенцијата за енергетика на Република Северна Македонија, Дарио Николовски. На средбата директорот Николовски го информираше претседателот Пендаровски за тековните активности и работата на агенцијата,...

Средба на претседателот Пендаровски со претставници од Институтот за истражување и анализа на политики – Ромалитико

Средба на претседателот Пендаровски со претставници од Институтот за истражување и анализа на политики – Ромалитико

Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими Елвис Шаќири, извршен директор и Алберт Мемети, менаџер на програмата за економски развој на Институтот за истражување и анализа на политики – Ромалитико и претставници на граѓанското движење „Аваја“. [gallery...

Средба на претседателот Пендаровски со претставници на Главниот одбор на Сојузот на борците од НОАВМ 1941-1945

Средба на претседателот Пендаровски со претставници на Главниот одбор на Сојузот на борците од НОАВМ 1941-1945

Претседателот Стево Пендаровски денеска прими делегација на Сојузот на борци од НОАВМ 1941-1945, составена од претседателот на Главниот одбор на сојузот, Никола Стојановски и потпретседателот Борко Зафировски.   Делегацијата од...

Средба на претседателот Пендаровски со Илхан Кјучук, известител за Република Северна Македонија во Европскиот парламент

Средба на претседателот Пендаровски со Илхан Кјучук, известител за Република Северна Македонија во Европскиот парламент

Претседателот Стево Пендаровски денеска го прими Илхан Кјучук, известител за Република Северна Македонија во Европскиот парламент. На средбата беа разменети мислења за напредокот на државата во контекст на аспирациите за членство во...

Средба на претседателот Пендаровски со министерот за надворешни и европски работи на Република Словачка, Иван Корчок

Средба на претседателот Пендаровски со министерот за надворешни и европски работи на Република Словачка, Иван Корчок

Претседателот Стево Пендаровски денеска го прими министерот за надворешни и европски работи на Република Словачка, Иван Корчок. На средбата беа потврдени пријателските односи меѓу двете земји и беше нагласено дека во иднина треба да се интензивира политичкиот дијалог...

Средба со претставници на Агенцијата за остварување на правата на заедниците

Средба со претставници на Агенцијата за остварување на правата на заедниците

Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими директорот на Агенцијата за остварување на правата на заедниците Еран Куртиш и заменик директорот Џелал Хоџиќ. На средбата претседателот Пендаровски беше информиран за тековните процеси...

Средба на претседателот Пендаровски со новиот директор на фондацијата „Конрад Аденауер” во Скопје, Даниел Браун

Средба на претседателот Пендаровски со новиот директор на фондацијата „Конрад Аденауер” во Скопје, Даниел Браун

Претседателот Стево Пендаровски денеска го прими новиот директор на фондацијата „Конрад Аденауер” во Скопје, Даниел Браун. На средбата се разговараше за севкупниот ангажман на фондацијата во Република Северна Македонија, која...

Средба на претседателот Пендаровски со амбасадорот на Народна Република Кина, Џанг Ѕуо

Средба на претседателот Пендаровски со амбасадорот на Народна Република Кина, Џанг Ѕуо

Претседателот Стево Пендаровски денеска го прими амбасадорот на Народна Република Кина во Република Северна Македонија, Џанг Ѕуо. На средбата се реафирмираше ставот дека билатералните односи меѓу Република Северна Македонија и Народна...

Претседателот Пендаровски го прими вршителот на должност во Амбасадата на Државата Катар, шеик Јасим бин Хамад Ал-Тани

Претседателот Пендаровски го прими вршителот на должност во Амбасадата на Државата Катар, шеик Јасим бин Хамад Ал-Тани

Претседателот Стево Пендаровски денеска го прими вршителот на должност во Амбасадата на Државата Катар во Република Северна Македонија, шеик Јасим бин Хамад Ал-Тани. На средбата беа разменети мислења за текот и динамиката во развојот на билатералните односи меѓу двете...

Претседателот Пендаровски го прими евроамбасадорот Дејвид Гир

Претседателот Пендаровски го прими евроамбасадорот Дејвид Гир

Претседателот Стево Пендаровски денеска го прими шефот на делегацијата на Европската Унија во Република Северна Македонија, амбасадорот Дејвид Гир. На средбата беа разменети мислења и информации за европските перспективи на Република Северна Македонија, за можностите...

Средба на претседателот Пендаровски со министерот за правда и директорот на Државниот завод за статистика

Средба на претседателот Пендаровски со министерот за правда и директорот на Државниот завод за статистика

Претседателот Стево Пендаровски денеска оствари средба со министерот за правда, Бојан Маричиќ и директорот на Државниот завод за статистика, Апостол Симовски. На средбата претседателот Пендаровски беше информиран за тековните процеси на реформи во судството, и за...