Претседателката Сиљановска Давкова прими претставници на Националниот сојуз на слепи

Претседателката Сиљановска Давкова прими претставници на Националниот сојуз на слепи

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска прими делегација од Националниот сојуз на слепи на Република Северна Македонија, сочинета од Жарко Селковски, претседател и Ирена Бојмалиева и Лупчо Ваневски, членови на сојузот.  На средбата, претставниците на...

Претседателката Сиљановска Давкова го прими азербејџанскиот амбасадор, Камил Касијев

Претседателката Сиљановска Давкова го прими азербејџанскиот амбасадор, Камил Касијев

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска го прими амбасадорот на Република Азербејџан, Камил Касијев.  На средбата се разговараше за продлабочување и унапредување на билатералните односи во различни сфери што се од заемен интерес за двете земји. Во тој...

Претседателката Сиљановска Давкова го прими претставникот на Европската банка за обнова и развој, Фатих Туркменоглу

Претседателката Сиљановска Давкова го прими претставникот на Европската банка за обнова и развој, Фатих Туркменоглу

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска го прими претставникот на Европската банка за обнова и развој, Фатих Туркменоглу. На средбата се разговараше за досегашната соработка со Европската банка за обнова и развој, при што претседателката Сиљановска Давкова...

Претседателката Сиљановска Давкова ја прими романската амбасадорка Адела Моника Аксинте

Претседателката Сиљановска Давкова ја прими романската амбасадорка Адела Моника Аксинте

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска ја прими амбасадорката на Романија, Адела Моника Аксинте. На средбата се разговараше за севкупните билатерални односи кои се засноваат на пријателство и взаемно почитување, при што заемната соработка се карактеризира...

Претседателката Сиљановска Давкова ја прими Ребека Јанковска од Здружението „Јас Сум Жена“

Претседателката Сиљановска Давкова ја прими Ребека Јанковска од Здружението „Јас Сум Жена“

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска ја прими Ребека Јанковска, претставничка на Здружението „Јас Сум Жена“.   На средбата, претседателката Сиљановска Давкова беше информирана за досегашната работа и активности на здружението коишто се насочени...

Претседателката Сиљановска Давкова ja прими Kристина Николовска, директорка на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура при УКИМ

Претседателката Сиљановска Давкова ja прими Kристина Николовска, директорка на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура при УКИМ

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска ја прими Kристина Николовска, директорка на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ - Скопје. На средбата, претседателката Сиљановска Давкова беше...

Проштална средба на претседателката Сиљановска Давкова со белгискиот амбасадор Фредерик Мерис

Проштална средба на претседателката Сиљановска Давкова со белгискиот амбасадор Фредерик Мерис

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска на проштална средба го прими амбасадорот на Кралството Белгија, со седиште во Софија, Фредерик Мерис. На средбата беа разменети мислења за севкупните билатерални односи меѓу двете држави, при што беше оценето дека се...

Претседателката Сиљановска Давкова прими делегација на Сојузот на Здруженијата на Македонците и децата бегалци од Егејскиот дел на Македонија – МАКЕДОН

Претседателката Сиљановска Давкова прими делегација на Сојузот на Здруженијата на Македонците и децата бегалци од Егејскиот дел на Македонија – МАКЕДОН

  Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска прими делегација од Сојузот на Здруженијата на Македонците и децата бегалци од Егејскиот дел на Македонија - МАКЕДОН, сочинета од Александар Јаневски, претседател на сојузот, Лилјана Затуровска и Трајче Димков,...

Претседателката Сиљановска Давкова го прими амбасадорот на Виетнам, До Хоанг Лонг

Претседателката Сиљановска Давкова го прими амбасадорот на Виетнам, До Хоанг Лонг

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска го прими амбасадорот на Социјалистичка Република Виетнам, До Хоанг Лонг.  На средбата се разговараше за билатералните односи меѓу двете земји кои ги поврзува долгогодишно пријателство и беше изразен поттик за...

Претседателката Сиљановска Давкова го прими постојаниот претставник на УНДП, Армен Григорјан

Претседателката Сиљановска Давкова го прими постојаниот претставник на УНДП, Армен Григорјан

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска го прими постојаниот претставник на Програмата за развој на Обединетите нации – УНДП, Армен Григорјан. На средбата се разговараше за соработката и активностите на УНДП, при што претседателката Сиљановска Давкова...

Претседателката Сиљановска Давкова го прими Габриел Гуалано де Годој, претставник на Канцеларијата на УНХЦР

Претседателката Сиљановска Давкова го прими Габриел Гуалано де Годој, претставник на Канцеларијата на УНХЦР

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска го прими претставникот на Канцеларијата на Високиот комесаријат за бегалци при Обединетите Нации – УНХЦР, Габриел Гуалано де Годој.  На средбата беа разменети мислења и информации за досегашната соработка на...

Претседателката Сиљановска Давкова го прими кинескиот амбасадор, Џанг Ѕуо

Претседателката Сиљановска Давкова го прими кинескиот амбасадор, Џанг Ѕуо

  Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска го прими амбасадорот на Народна Република Кина, Џанг Ѕуо. На средбата беше констатирано дека билатералните односи меѓу двете држави се основани врз пријателство и соработка во сите области од взаемен интерес, при...