Ceremonia e ndërrimit ceremonial të flamurit shtetëror në zyrën e Presidentit

14 Qershor 2024 | Kumtesat

Sot në Villa Vodno, në Kabinetin e Presidentit, u mbajt ceremonia ceremoniale e ndërrimit të flamurit shtetëror, në të cilën morën pjesë presidentja Gordana Siljanovska Davkova dhe nxënës të SHKF “Jan Amos Komenski” nga Shkupi, nga SHKF “Draga Stojanovska” nga Sopishte dhe nga SHKF “Kuzman Josifovski Pitu” Kisella Vodë, Shkup.

Ceremonia e ndërrimit të flamurit kombëtar në pllajën para Kabinetit të Presidentit është kryer nga pjesëtarët e Batalionit të Ndereve dhe mbahet me synimin për të ngritur ndjenjën dhe respektin për flamurin kombëtar, si përfaqësues dhe simbol i vendit tonë.

Pas ceremonisë, nxënësit e tri shkollave fillore u njohën me presidenten Siljanovska Davkova dhe me të biseduan për funksionin e presidencës, për përgjegjësitë dhe aktivitetet e rregullta, ndërsa ndanë interesat dhe afinitetet e tyre në kuadër të procesit arsimor.

Gjatë qëndrimit në Kabinetin e Presidentit, nxënësit  vizituan sallat ku mbahen takime zyrtare dhe pune, si dhe sallat ku mbahen takime, ceremoni, manifestime dhe konferenca për shtyp. Në sallën e ceremonive në Kabinet, nxënësit e shkollave fillore panë diptikun mbresëlënës “Maqedonia – vend i ndritur” dhe “Maqedonia – vendi kujton” nga akademiku Gligor Çemerski.

Категории

Categories

Kategori

Последни вести

Latest news

Lajmet e fundit