Интервју на претседателот Стево Пендаровски на ТВ 24

Интервју на претседателот Стево Пендаровски на ТВ 24

Европските перспективи на Северна Македонија, можностите за интензивирање на соработката и дијалогот со Република Бугарија, исходот од посетата на бугарскиот премиер Кирил Петков, како и актеулните прашања од внатрешната политика, беа дел од темите на разговор на...

Интервју на претседателот Стево Пендаровски во „Само Интервју“ на Телевизија Канал 5

Интервју на претседателот Стево Пендаровски во „Само Интервју“ на Телевизија Канал 5

Претседателот Стево Пендаровски во „Само Интервју“ на Телевизија Канал 5 одговора на актуелни прашања од внатрешната и надворешната политика, за процесот на евроинтергации и преговорите со...

Интервју на претседателот Стево Пендаровски за „Топ Тема“ на Телма ТВ

Интервју на претседателот Стево Пендаровски за „Топ Тема“ на Телма ТВ

Евроинтеграциите на Република Северна Македонија, односите со Република Бугарија,  актуелните случувања во земјата на политички план, во областа на судството и именувањето на амбасадори,  беа теми на разговор во интервјуто на претседателот Стево Пендаровски за „Топ...

Интервју на претседателот Стево Пендаровски за емисијата „Клик Плус“ на ТВ 21

Интервју на претседателот Стево Пендаровски за емисијата „Клик Плус“ на ТВ 21

Актуелните прашања од домашната политичка сцена, европските перспективи на Северна Македонија, односите со Бугарија и случувањата во поширокиот регион, беа темите на разговор во интервјуто со претседателот Стево Пендаровски за емисијата „Клик Плус“ на ТВ...

Интервју на претседателот Пендаровски за МИА

Интервју на претседателот Пендаровски за МИА

Во интервјуто за МИА, дадено во Атина, по завршување на официјалната посета на Хеленската Република, претседателот Стево Пендаровски зборуваше за билатералните односи меѓу Северна Македонија и Грција, за имплементација на Договорот од Преспа, како и за ЕУ...

Интервју на претседателот Пендаровски за „360 степени“ на Телевизија Алсат-М

Интервју на претседателот Пендаровски за „360 степени“ на Телевизија Алсат-М

Претседателот Стево Пендаровски во интервју за емисијата „360 степени“ на Телевизија Алсат-М говореше за пожарот во модуларната болница во Тетово, за одговорноста и истрагата. Во емисијата претседателот Пендаровски одговараше на прашања за пописот, локалните избори,...

Интервју на претседателот Пендаровски за Радио Слободна Европа

Интервју на претседателот Пендаровски за Радио Слободна Европа

Во интервју за Радио Слободна Европа во пресрет на 8 Септември, Денот на независноста на Република Северна Македонија, претседателот Пендаровски говори на повеќе теми поврзани со внатрешната и надворешната политика на државата, перспективите во однос на европските...

Интервју на претседателот Пендаровски за емисијата Трилинг

Интервју на претседателот Пендаровски за емисијата Трилинг

Во интервју за емисијата Трилинг на Телевизија 24, претседателот Стево Пендаровски даде видување за случувањата во државата во изминатите три децении по прогласувањето на независноста и говореше за актуелните внатрешно-политички состојби, европската перспектива на...

Интервју на претседателот Пендаровски за „360 степени“ на Телевизија Алсат-М

Интервју на претседателот Пендаровски за „360 степени“ на Телевизија Алсат-М

Претседателот Стево Пендаровски во интервју за емисијата „360 степени“ на Телевизија Алсат-М говореше за повеќе актуелни теми, вклучувајќи ја посетата на португалскиот министер за надворешни работи Силва и еврокомесарот за проширување Вархеји на Скопје и на Софија,...

Интервју  на претседателот Стево Пендаровски за „24 Отворено“ на Телевизија 24

Интервју на претседателот Стево Пендаровски за „24 Отворено“ на Телевизија 24

Политичката плурализација ја уништува државата. Мораме да си подадеме рака. Секој од нас политичарите, со своите постапки, може да придонесе за намалување на јазот меѓу спротивставените политички страни. Заеднички мора и да им даваме поддршка на институциите кои треба...

Интервју на претседателот Стево Пендаровски за ТВ Клан

Интервју на претседателот Стево Пендаровски за ТВ Клан

Во демократија не смеат да се одземаат ничии права. Законот за попис ќе го издржи тестот на времето, и ќе ја заврши својата примарна функција, врз негова основа да направиме попис во чии резултати на крај никој нема да се сомнева, изјави претседателот на Република...

Интервју на претседателот Стево Пендаровски за државната агенција МИА

Интервју на претседателот Стево Пендаровски за државната агенција МИА

На овие простори пописот се врзува за политичка операција, затоа што се уште правата на луѓето се гледаат пред се низ националната призма. Затоа, ни требаат конкретни изјави дека и по смена на власта никој нема намера да го менува Уставот и да ги одзема правата,...