Претседателот Стево Пендаровски положи цвеќе пред Споменикот на паднатите борци од НОБ

Претседателот Стево Пендаровски положи цвеќе пред Споменикот на паднатите борци од НОБ

По повод чествувањето на 2 Август, Илинден – Денот на Републиката, претседателот Стево Пендаровски положи цвеќе пред Споменикот на паднатите борци од НОБ во Алејата на великаните на градските гробишта во Бутел. Претходно претседателот Пендаровски оддаде почит и се...
Одбележување на 2 Август, Илинден – Денот на Републиката во манастирот „Св. Прохор Пчински“

Одбележување на 2 Август, Илинден – Денот на Републиката во манастирот „Св. Прохор Пчински“

По осумнаесет години, претседателот Стево Пендаровски, по повод одбележувањето на 2 Август, Илинден – Денот на Републиката, на 2 август 2022 година, вторник, ќе предводи државно-црковна делегација во посета на манастирот „Св. Прохор Пчински“, каде е одржано првото...
Средба на претседателот Пендаровски со евроамбасадорот Гир

Средба на претседателот Пендаровски со евроамбасадорот Гир

Претседателот Стево Пендаровски денеска го прими шефот на Делегацијата на Европската Унија во Република Северна Македонија, амбасадорот Дејвид Гир. На средбата беше разговарано за натамошниот тек на евроинтеграцискиот процес на Република Северна Македонија и фазите...
Претседателот Пендаровски ги прими акредитивните писма на новоименуваниот Апостолски Нунциј, надбискупот Лучано Суриани

Претседателот Пендаровски ги прими акредитивните писма на новоименуваниот Апостолски Нунциј, надбискупот Лучано Суриани

Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими акредитивните писма на надбискупот Лучано Суриани, новоименуван Апостолски Нунциј на Светиот Престол за Република Северна Македонија, со седиште во Софија. На свечената церемонија претседателот Пендаровски изрази...
Претседателот Пендаровски ги прими акредитивните писма на новоименуваниот  амбасадор на Обединетото Кралство, Метју Лосон

Претседателот Пендаровски ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Обединетото Кралство, Метју Лосон

Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, Метју Лосон. На свечената церемонија, претседателот Пендаровски истакна дека Република Северна Македонија...